• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Zhuzhou Smelter Group запустила свій цинковий комбінат

9 січня 2019
Zhuzhou Smelter Group запустила свій цинковий комбінат

У Китаї запрацювало нове підприємство. Йдеться про цинковий комбінат компанії Zhuzhou Smelter Group. Він знаходиться в районі мідно-цинко-свинцевого комплексу Shuikoushan. Це в провінції Хунань, що на південному сході країни. В експлуатацію було запущено першу чергу комбінату. Про це повідомила сама китайська компанія Zhuzhou Smelter Group. Продуктивність підприємства складає 300 тис. тонн на рік.

Будівництво комбінату здійснювалось у рамках нової програми. Це програма перенесення металургійних потужностей. Їх почали прибирати із міст на нові порожні території. Робиться це з екологічною метою. Перенесення сприяє зниженню рівня забруднення довкілля. Відомо, що з екологією у Китаї є великі проблеми. Для її усунення здійснюються різноманітні заходи. Серед них є закриття підприємств, зниження чи перенесення потужностей.

Так у провінції Хунань було закрито деякі підприємства. Наприклад, закрилися потужності з випуску цинку. Їхня продуктивність становила 550 тис. тонн на рік. Також свою роботу припинили потужності випуску рафінованого свинцю. Вони виготовляли 100 тис. тонн на рік. На нових потужностях застосовано сучасні технології очищення. Таким чином, обсяги викидів діоксиду сірки буде зменшено. Зменшення становитиме понад 15 тис. тонн на рік. Крім того, буде знижено забруднення води та ґрунту. Відомо, що вони потерпають від викидів важких металів.

У районі Shuikoushan є ще один проект. Його розробкою займалася компанія China Minmetals. У його реалізацію планують зробити найбільшу інвестицію у Китаї. Продуктивність підприємства за планом становитиме 300 тис. тонн міді. Стільки ж воно випускатиме цинку на рік. Також воно вироблятиме свинець — 100 тис. тонн.

4 січня 2019
11 січня 2019