• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Влада Таїланду планує заборонити створення нових потужностей з випуску сортового прокату

15 лютого 2019
Влада Таїланду планує заборонити створення нових потужностей з випуску сортового прокату

Нещодавно Міністерство промисловості Таїланду виступило з новою пропозицією. Воно хоче заборонити розширення потужностей, що виробляють сортовий прокат. Запровадити заборону пропонується на п'ять років. Відповідно до заяв влади, не можна буде будувати нові підприємства. Крім того, буде заборонено розширювати чинні. Щоб заборона набула чинності, пропозицію має затвердити Державна Рада. Причини такої заборони пояснила міністра промисловості Сомчай Харнхірун.

На сьогодні у Таїланді функціонує 45 підприємств, які виробляють сортовий прокат. Їхня сукупна потужність становить понад 9 млн. тонн на рік. Обсяг продажів усередині країни становив 3,45 млн. тонн у 2018. Таким чином, у середньому завантаження потужностей оцінюється лише у 33,2%. Здійснювати встановлення нових станів просто нема рації. Металургійні підприємства мають просто зайнятися вдосконаленням технологій. З іншого боку, вони мають сприяти підвищенню якості продукції.

У Таїланду особлива роль місцевому ринку стали. Мається на увазі регіональний ринок у країнах Південно-Східної Азії. За останні 30 років на території країни було зведено багато підприємств. Йдеться про підприємства західних компаній. Обсяг споживання сталевої продукції країни становить менше 35%. Основними споживачами виступають підприємства автомобілебудівної галузі. Також це стосується компаній, які займаються випуском побутової техніки. Звичайно, серед споживачів є підприємства, що виробляють промислове обладнання. Минулого року держава активно закуповувала сталеву продукцію із Японії. Більше того, воно стало найбільшим її покупцем. Усього було імпортовано 5,9 млн. тонн. З Китаю було одержано 5,6 млн. тонн сталі.

13 лютого 2019
19 лютого 2019