• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Братський алюмінієвий завод запустив перше двоступінчасте газоочищення

19 лютого 2019
Братський алюмінієвий завод запустив перше двоступінчасте газоочищення

Братський алюмінієвий завод є підприємством РУСАЛу. На ньому почала функціонувати перша двоступінчаста газоочисна установка. Цю установку завод розробляв сам. Вона має «сухий» і «мокра» ступінь очищення. Попередні установки мали лише «суху». Завод став першим підприємством РУСАЛу, де є подібне встановлення. Розробляли її інженери компанії разом із фахівцями СібВАМІ. Запуск здійснювався в урочистій обстановці, де були присутні високопоставлені гості. У тому числі був братський міжрайонний природоохоронний прокурор. Також на заході були присутні депутати Думи Братська, керуючий директор заводу.

Запуск нової установки є ще одним етапом реалізації комплексної програми. Вона спрямована на модернізацію підприємства. Імпортних комплектуючих використовувалося лише 7%. У колишньому устаткуванні їх було понад 50%. Таким чином, нове газоочищення є повністю вітчизняною розробкою. Має два ступені очищення газів. На першому «сухому» ступені здійснюється уловлювання 99,9% фтористих сполук. На другому «мокрому» ступені вловлюється сірчистий ангідрид. Це пояснив керуючий директор Братського алюмінієвого заводу.

Починаючи з 2011 року, на підприємстві працюють 6 газоочисток. Це «сухі» установки, виготовлені компанією Alstom. Нове обладнання відрізняється вищою ефективністю. Нині заводі функціонує вже 7 нових установок. Нове обладнання дозволить досягати максимально можливого рівня очищення газів. Це дозволить підвищити рівень екологічності виробничих процесів. Також на підприємстві використовують «мокрий хвіст». Він функціонує на алюмінієвому виробництві.

15 лютого 2019
21 лютого 2019