• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Якою була ситуація на світовому ринку стали минулого тижня

1 березня 2019
Якою була ситуація на світовому ринку стали минулого тижня

Китай та інші країни Східної Азії зайняті новорічним святкуванням. Тому багато хто вважав, що на світовому ринку буде все спокійно. Але виявилося все не так. Винуватцями урочистостей виявилися Туреччина та Бразилія. У Туреччині значно пожвавився будівельний сектор. Це призвело до того, що почали зростати ціни на металобрухт. Крім того, це спричинило подорожчання заготівлі та готового прокату. Експерти зазначають, що подорожчання буде довгостроковим. Раніше він мав швидше віртуальний характер, оскільки не було Китаю.

Бразилія звернула на себе увагу сумними подіями. Там стався прорив дамби, через що випливло безліч грязьових відходів. Це призвело до катастрофічних наслідків, включаючи загибель багатьох людей. Глобальна залізорудна галузь сколихнулася від цього. Відомо, що у Бразилії погане ставлення до підприємств, які припустилися такого. У країні жорстко карається забруднення довкілля. Прикладом є фірма Samarco. Вона простоює з 2015 року через катастрофічний прорив дамби.

На російському ринку спостерігається зростання цін на прокат. Причиною цього є зростання експортних котирувань. З іншого боку, спостерігається збільшення витрат. У світі підвищуються заводські котирування на арматуру та листовий прокат. Тому дистриб'юторські компанії змушені корегувати свої прайс-листи. Деякі з них уже здійснили це. Так, вартість експортної російської продукції підвищилася на 20-40 доларів/тонна. Експерти зазначають, що це ще не межа. Крім того, російський ринок має серйозні проблеми. Насамперед це стосується дефіциту фінансування нових інвестиційних проектів. Також чимало важливого є розвиток корупції.

27 лютого 2019
6 березня 2019