• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Мечел зайнявся реалізацією комплексного плану екологічних заходів

27 лютого 2019
Мечел зайнявся реалізацією комплексного плану екологічних заходів

Мечел розпочав реалізацію розробленого ним комплексного плану. Йдеться про екологічні заходи. Реалізовуватиметься вони до 2024 року. Проект оцінюється у 9,65 млрд. рублів. Цей план є частиною федеральної програми «Чисте повітря». Це пояснив директор управління виробничого планування та технічного розвитку підприємства. Обговорення відбувалися на форумі «Екоінжиніринг 1.0» у Челябінську. У ньому брали участь представники органів державної влади. Також були учасники та вищих навчальних закладів та громадських організацій.

У ході заходу піднімалася низка важливих питань. Обговорювалася якість атмосферного повітря, процес переробки сировини тощо. Також було нагороджено 28 авторів проектів. Їх проект були визнані найкращими. Їм видали грамоти та гранти на реалізацію задумів. Відомо, що металургійна галузь завдає суттєвої шкоди навколишньому середовищу. Тому реалізація екологічних ідей є пріоритетною на сьогоднішній день. Дуже важливо зменшити навантаження на атмосферу. Розробка грамотних екологічних проектів дозволить покращити обстановку.

Важливість цієї теми пояснює необхідність проведення таких форумів. Подібна ідея отримала суттєву підтримку. Також слід не просто обговорювати такі питання. Насамперед необхідно проводити заходи щодо покращення міської території. Потрібно займатися її благоустроєм та озелененням. Крім того, необхідно скоротити обсяги небезпечних викидів. Тому сталеливарну частину виробництва Мечел серйозно реконструювали. Більшість цехів довелося закрити. Також нещодавно було запущено оновлену коксову батарею № 7.

21 лютого 2019
1 березня 2019