• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Канада ввела остаточне захисне мито на сталь

13 травня 2019
Канада ввела остаточне захисне мито на сталь

Після довгих роздумів уряд Канали прийняв остаточне рішення. Воно стосується захисних мит на сталеву продукцію. Так остаточні тарифи стосуються товстолистової сталі та нержавіючого дроту. Розмір мит становить 25%. Застосовуватимуться тарифи у певних випадках. Маються на увазі ситуації, коли обсяг імпорту більший за «історичний рівень». Поширюються мита на продукцію з будь-яких країн. Проте суду не входять до США. На американські постачання діють інші тарифи. Також є деякі держави, з якими Канада має угоди. Йдеться про угоди про вільну торгівлю.

Рішення було прийнято після звіту Канадського трибуналу з питань міжнародної торгівлі. Їм було проведено серйозне розслідування щодо імпорту сталевої продукції. За підсумками, фахівці визначили два найнебезпечніші види сталевої продукції. Маються на увазі ті, що можуть завдати «серйозних збитків» місцевим виробникам. Ними виявилася якраз товстолистова сталь і нержавіючий дріт. Цікаво, що раніше Канада запроваджувала мита на п'ять категорій сталі. Йдеться про гарячекатані рулони, арматуру, нафтогазові труби. Також сюди увійшов прокат із полімерним покриттям та катанка. Однак Канадський трибунал порадив їх скасувати. Проте рішення щодо цих категорій не остаточне.

До того ж, Canada Border Services Agency отримало нове право. Воно зможе здійснювати антидемпінгові розслідування у найкоротші терміни. При цьому йому дозволено «глибоко копати». Щодо канадських металургійних компаній, то їм було надано допомогу. Так влада надала минулого року 2,1 млрд. канадських доларів. Кошти будуть спрямовані на реалізацію металургійних проектів.

10 травня 2019
16 травня 2019