• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Китайську провінцію Хебей поступово звільняють від численних металургійних підприємств

10 травня 2019
Китайську провінцію Хебей поступово звільняють від численних металургійних підприємств

У провінції Хебей є міський округ Таншань. Це найбільший металургійний центр біля Китаю. Тут сконцентровано багато металургійних підприємств. Через це зафіксовано високий рівень забруднення довкілля. Екологічні проблеми стали настільки серйозними, що владі довелося вжити заходів. Спочатку запроваджувалися певні виробничі обмеження. Тепер справа дійшла процесу релокації. Ряд металургійних підприємств буде перенесено.

Наразі до переїзду готуються 13 меткомбінатів. Їхня сукупна потужність становить 51,4 млн. тонн на рік. В даний час підприємства розташовуються в межах міста. Деякі знаходяться в частинах, що примикають. Комбінати перекидаються у два нові індустріальні парки. Вони звуться Laoting і Fengnan. Розташовуються парки на узбережжі Бохайської затоки. Їхня релокація дозволить суттєво знизити навантаження на екологію.

Індустріальний парк Laoting вже готовий. Остаточно його будівництво планується завершити у другому кварталі цього року. Після закінчення будівельних робіт, він одразу буде запущений. Це пояснив заступник директора міської комісії з розвитку та реформ. Очікується, що на нових майданчиках застосовуватимуться енергозберігаючі технології. Це дозволить зберегти мінімальний показник впливу на довкілля.

Відомо, що за останнє п'ятиріччя суттєво скоротилася кількість металургійних підприємств. Мається на увазі у Таншані. Було виведено з ладу великі виробничі потужності. Вони виробляли понад 78 млн. тонн чавуну та сталі. Мається на увазі на рік. До 2020 року в регіоні має залишитися максимум 30 виробників сталі. Нині їх налічується 38.

7 травня 2019
13 травня 2019