• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На копальні «Північний» Кольської ГМК запрацювала нова система

1 травня 2019
На копальні «Північний» Кольської ГМК запрацювала нова система

Рудник "Північний" належить Кольській ГМК. Вона є частиною групи компаній «Норнікель». Днями на руднику запрацювала нова система. Це система промислового відеоспостереження (СПВ). З її допомогою буде здійснюватись централізований контроль за всіма процесами. Система створена з урахуванням діючої мережі передачі. Це дані радіозв'язку та позиціонування «СПРИТ». Також використовується програмне забезпечення Evidence. Воно відрізняється багатофункціональністю. Запис вестиметься IP-відеокамерами, що характеризуються високою роздільною здатністю.

На даний час змонтовано 28 відеокамер. Їх розташували у різних частинах рудника. Камери є на спусках у копальню, на місцях простою техніки. Ще ряд встановлений на донних розвантаженнях та об'єктах на поверхні. Отримані відомості із камер потрапляють на монітор гірського диспетчера. Процес здійснюється у режимі реального часу. Архівація отриманих відомостей здійснюється автоматично. Для створення системи промислового відеоспостереження застосовувалась інфраструктура іншої системи відеоспостереження. Таким чином вдалося заощадити.

Монтаж нового СПВ дозволив покращити якість управління процесами. Йдеться як про виробничі, так і про технологічні. Тепер контролюється наповнюваність кузовів самоскидів. Це ж стосується і ковшів вантажно-доставних машин. Вони перевозять гірську масу. Крім того, здійснюється спостереження процесів видачі та подачі руди. Вона подається на фабрику з комплексів навантаження. Ще однією перевагою є можливість стежити за проведенням ЦЕ. Це щозмінне технічне обслуговування. Воно проводиться на ремонтних ділянках та місцях технічного відстою.

25 квітня 2019
3 травня 2019