• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Канадські захисні мита частково скасовані

3 травня 2019
Канадські захисні мита частково скасовані

Уряд Канади вирішив прислухатися до Канадського трибуналу міжнародної торгівлі. За його рекомендаціями, владі слід скасувати захисні тарифи. Йдеться про сталеву продукцію. Але це стосується не всіх категорій, а лише п'яти із семи. Запровадження тарифів здійснювалося до рішення суду. Розмір мит становив 25%. Вони стосувалися імпорту товстолистової сталі, гарячекатаних рулонів. Також сюди увійшли нафтогазові труби, прокат із полімерним покриттям. Насамкінець мита торкнулися катанку, дріт з нержавіючої сталі та арматуру.

Обмеження набирали чинності за певних умов. Обсяг імпорту мав перевищити «історичний рівень». Це стосувалося певних країн. Однак це не стосувалося США. Для американських постачальників автоматично діяли мита. Терміново запровадження захисних тарифів та квот пояснювалося досить просто. Канадському уряду потрібно було захистити національний ринок. Він почав «страждати» після введення американських сталевих тарифів. Все, що не пішло б у США, пішло до Канади. Так вважали спеціалісти. Тому слід було діяти швидко, щоб запобігти надлишку.

Цікаво, що канадські компанії не хочуть відміни захисних тарифів. Навпаки, вони наполягали на їхньому збереженні. Проте суд рекомендував залишити мита лише дві категорії продукції. Йдеться про товстолистову сталь і дроти з нержавіючої сталі. При цьому вони не повинні стосуватися продукції Південної Кореї. Це саме стосується деяких країн Латинської Америки. Там функціонує механізм тарифних преференцій. Рішення трибуналу було ухвалено на основі результатів проведеного розслідування.

1 травня 2019
7 травня 2019