• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Компанія Vale серйозно візьметься за безпеку хвостосховищ

25 червня 2019
Компанія Vale серйозно візьметься за безпеку хвостосховищ

В даний час у Бразилії є проблема з безпекою хвостосховищ. У січні 2019 року сталася катастрофа в одному з бразильських штатів. Через прорив дамби загинуло понад 200 людей. За вказівкою бразильського уряду багато підприємств призупинили свою діяльність. Повернутися до ладу вони зможуть лише після внесення змін. Вони стосуються підвищення безпеки хвостосховищ. Одним із таких підприємств є корпорація Vale. Їй доведеться добре попрацювати, що знову почати роботу.

Корпорація оголосила, що інвестує у новий проект пристойну грошову суму. Загалом буде виділено 1,9 млрд доларів. Так планується здійснити демонтаж дев'яти хвостосховищ. Вони розташовані у штаті Мінас-Жерайс. Інша частина коштів буде спрямована на підвищення їхньої безпеки. До кінця цього року буде виділено певну суму. Вона становитиме близько 500 млн. доларів. Наступного року планується витратити 150-200 млн доларів. Приблизно стільки ж виділятиметься у наступні роки. Корпорація має намір повністю ліквідувати два хвостосховища. Це реалізовуватиметься протягом трьох років. Інші сім хвостосховищ зазнають змін. Зокрема, буде змінено рельєф місцевості. Це дозволить уникнути проривів у майбутньому.

Ще кілька компаній також повідомили про внесення змін. Йдеться про Anglo American, BHP та Glencore. Вони поділилися інформацією про стан своїх хвостосховищ. Також вони надали звіт щодо заходів, вжитих ними. Найближчим часом компанії продовжать займатися підвищенням безпеки хвостосховищ. Крім того, до кінця цього року буде створено комітет. Він займеться розробкою стандартів для дамб хвостосховищ.

22 червня 2019
26 червня 2019