• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

В'єтнам має намір запровадити попередні антидемпінгові мита на імпорт екструзії

22 червня 2019
В'єтнам має намір запровадити попередні антидемпінгові мита на імпорт екструзії

На світовому ринку стали відбуватися «битви» за сталевими тарифами. Особливо це стосується навіть Китаю. Між державами розгорнулася справжня війна. Поступово в бій вступає Європейський Союз та низка інших країн. Черга дійшла до В'єтнаму. Міністерство торгівлі та промисловості В'єтнаму повідомило цікаву новину. Воно ухвалило рішення запровадити попередні антидемпінгові мита. Стосуються вони китайського імпорту екструдованих продуктів. Виконуються ці продукти із алюмінію. Таке рішення ухвалено, виходячи з результатів нещодавнього розслідування.

Процес стартував на початку цього року. Ініціаторами виступили в'єтнамські металургійні підприємства. Вони напружилися, коли минулорічний обсяг імпорту збільшився майже вдвічі. Для порівняння беруться відомості за позаминулого року. Більшість припадає на постачання продукції саме з Китаю. Розслідування показало, що місцеві виробники справді постраждали від цього. Серйозних збитків було завдано постачання алюмінієвої продукції за демпінговими цінами. Тому потрібно вжити певних заходів.

Постачання до В'єтнаму склали 10,2% від китайського експорту. Мається на увазі експорт екструдованої продукції з алюмінію. У кількісному вираженні експортовано 98,5 тис. тонн. Про це повідомляють китайські аналітики. В'єтнамські джерела також поділилися інформацією. Вони розповіли, що китайський імпорт зріс у два рази. Понад 90% імпортних постачань припадає саме на Китай. Тому 17 китайських підприємств потрапляють під дію мита. Ставка варіюється від 2,46% до 35,58%. Поширюватимуться вони на імпорт алюмінієвої продукції. Це стосується продукції з алюмінієвих сплавів.

19 червня 2019
25 червня 2019