• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Tsingshan Holding Group хоче побудувати завод у Південній Кореї

19 червня 2019
Tsingshan Holding Group хоче побудувати завод у Південній Кореї

Китайська Tsingshan Holding Group займається випуском нержавіючої сталі. Це найбільший виробник у світі. Вона повідомила про намір звести новий завод. Планується розташувати його у місті Пусані, Південна Корея. Компанія вже надіслала відповідні листи до місцевих органів влади. Також вона звернулася до своїх потенційних партнерів. Потужність заводу становитиме 600 тис. тонн на рік. Йдеться про нержавіючий холоднокатаний прокат. Постачання гарячекатаного прокату для нього здійснюватиметься з Індонезії. Там компанія також має свій завод.

Частина продукції реалізовуватиметься на південнокорейському ринку. Інша частина буде спрямована на експорт. Переважно постачання здійснюватимуться на територію Китаю. Такі плани компанії пояснюються напруженою ситуацією в Китаї. Відомо, що там розпочали антидемпінгове розслідування. Воно стосується імпортного постачання нержавіючого гарячекатаного прокату з Індонезії. Таким чином, підприємство вирішило піти іншим шляхом. Є ще один варіант. Tsingshan хоче постачати гарячекатаний прокат до Малайзії. Ще частину, можливо, експортуватиме до країн Європи. Там здійснюватиметься подальша прокатка. Знову ж таки, йдеться про постачання з Індонезії. Нарешті розглядається ідея створення спільних підприємств.

Щодо металургійних компаній з Південної Кореї, то вони стурбовані. У країні є деякі складнощі з нержавіючим холоднокатаним прокатом. Насамперед, обсяг споживання не такий великий. Він складає лише близько 1 млн. тонн на рік. З іншого боку, спостерігається висока конкуренція на корейському ринку. Тому не факт, що Tsingshan вдасться реалізувати задумане. Місцеві металурги можуть виступити проти.

11 червня 2019
22 червня 2019