• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Челябінський металургійний комбінат почав ремонтувати доменну піч

25 липня 2019
Челябінський металургійний комбінат почав ремонтувати доменну піч

Челябінський металургійний комбінат відноситься до Мечел. Має три доменні печі. Роботу однієї з них нещодавно було припинено. Причиною цього є необхідність проведення капітального ремонту. Здійснити ремонтні роботи планувалося вже давно. Завдяки їм буде забезпечено стабільну та надійну роботу агрегату. Крім того, враховуватимуться нинішні екологічні вимоги. Саме на екологічну складову робиться ставка.

У процесі буде здійснено монтаж нового обладнання. Воно дозволить знизити обсяги шкідливих викидів. Таким чином, підприємство скоротить негативний вплив на довкілля. Завдяки доменним печам підприємство забезпечується чавуном. Доменне виробництво випускає близько 4 млн тонн на рік. Очікується, що ремонтний процес завершиться до кінця цього року.

Доменна піч буде розібрана та зведена заново. Буде проведено оновлення кожуха. Особливу увагу буде приділено оновленню вогнетривкого внутрішнього облицювання. Фахівці знесуть застаріле обладнання та встановлять на його місці нове. Це саме стосується системи охолодження печі. Нововведення торкнутися не тільки самого агрегату. Загалом ремонт дозволить покращити умови праці. Персонал отримає безпечні робочі місця у доменному цеху. Виробничий процес буде автоматизовано, що значно спростить роботу.

Повідомляється, що для будівництва нового агрегату будуть використовуватися російські матеріали. У всякому разі, більшість. Ремонтом займатимуться спеціалісти підрядної організації. Проте співробітники комбінату також братимуть участь. Буде здійснено підготовку до монтажу системи аспірації. Саме вона відповідає за зниження обсягу шкідливих викидів.

23 липня 2019
31 липня 2019