• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Lisco має намір побудувати новий комплекс на своєму лівійському заводі

10 липня 2019
Lisco має намір побудувати новий комплекс на своєму лівійському заводі

Libyan Iron та Steel Company (Lisco) планує провести тендер. Сума складає близько 1 млрд доларів. Так вона має намір звести новий сталеплавильний комплекс. Повинні будуть побудовані дві електродугові печі. Також буде здійснено будівництво двох МНЛЗ. Все це потрібне для лівійського металургійного заводу. Це єдиний завод компанії у Лівії. Він знаходиться у Місураті. Це третє за розміром місто у державі. На сьогодні він посилено контролюється Урядом національної згоди у Тріполі. Це означає, що Місурате ще не дійшла громадянська війна. Нагадаємо, що військові дії ведуться у країні з 2011 року.

За минулий рік металургійний завод компанії продемонстрував непоганий результат. Обсяг виробництва становив близько 600 тис. тонн сталі. Проте компанія має намір збільшити показник. Перевищити позначку планується вже за підсумками цього року. Крім того, планується одержання 300 тис. тонн відновленого заліза (DRI). Це ж стосується арматури та катанки. За планом їх обсяги мають становити по 500 тис. тонн. На завод здійснюється постачання котунів. Їх доставляють із Бахрейну та Бразилії. Нещодавно почалися постачання готової продукції заводу до Алжиру. У 2018 році підприємство запустило новий дрібносортний прокатний стан. Його потужність складає 800 тис. Тонн на рік. Але часто відбувалися проблеми з газо- та електропостачанням. Спостерігалися перебої з постачанням. Тому підприємство працювало не так на всю потужність. Проектна потужність заводу складає 1,3 млн. тонн на рік.

Будівництво нового комплексу дозволить досягти незалежності від імпорту заготівлі. Про це повідомляє голова правління Lisco. Крім того, можна вдасться наростити виробничі обсяги.

3 липня 2019
12 липня 2019