• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

На заводі австрійської компанії Voestalpine буде збудовано пілотну установку

15 липня 2019
На заводі австрійської компанії Voestalpine буде збудовано пілотну установку

Повідомляється, що на території заводу австрійської компанії Voestalpine збудують установку. Вона дозволить відновлювати залізо воднем. Це пілотний проект, яким займатиметься компанія Primetals Technologies. Підприємство виготовляє різне металургійне обладнання. Майбутня установка на заводі Donawitz використовуватиме новітню технологію. Завдяки їй відновлене залізо виходитиме безпосередньо із залізорудного концентрату. Попередньо не потрібно буде виробляти агломерування та окомкування. Водень отримуватимуть шляхом електролізу води. У процесі застосовуватиметься відновлювана енергія вітру та сонця. На перших етапах будуть використовувати гази, що містять водень.

Пілотний проект матиме три частини. В одній буде здійснюватись нагрівання залізорудного концентрату. Розмір його частинок буде до 0,15 мм. Нагріватимуть його до 900 градусів. У другій частині проводитиметься переробка газів, що відходять. З них вилучатиметься водень. Крім того, вони очищатимуться від пилових частинок. Отриманий концентрат разом з воднем вирушатиме у відновлювальну піч. На виході з печі виходитиме залізо. Його температура становитиме близько 600 градусів. Його можна буде використати двома способами. Перший передбачає спікання, щоб отримати гарячебрикетоване залізо. Другий спосіб полягає у застосуванні необробленого заліза в електродугових печах.

Очікується, що пілотне підприємство запуститься у другому кварталі наступного року. Primetals Technologies пообіцяла у майбутньому виготовляти стандартні модулі. Їхня продуктивність становить 250 тис. тонн на рік. Це дозволить металургійним підприємствам будь-якої потужності використати нову технологію.

12 липня 2019
17 липня 2019