• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Аляскинський проект Pebble Mine можливо буде реалізовано

17 липня 2019
Аляскинський проект Pebble Mine можливо буде реалізовано

У 2014 році канадська компанія Northern Dynasty Minerals анонсувала новий проект. Він стосувався розробки великого мідно-порфірового родовища, що зветься Pebble Mine. Знаходиться родовище у південно-західній частині Аляски. Однак із реалізацією довелося почекати. Причиною цього було накладення низки обмежень. Це зробило Американське агентство із захисту довкілля. Це певні вимоги, що їх технічно виконати практично неможливо. Вони спрямовані на те, щоб запобігти забрудненню водних джерел. Днями стало відомо, що агенція має намір повторно розглянути вимоги. Не виключено, що їх буде переглянуто. Тоді це дозволить все ж таки зайнятися реалізацією проекту.

Pebble – одне з найбільших у світі не розроблених родовищ. Мається на увазі серед родовищ мідних руд. Поступається воно лише одному родовищу під назвою Grasberg. На острові Нова Гвінея, а точніше у його індонезійській частині. Аляскінське родовище ретельно вивчалося геологами. Дослідження виявили значні запаси корисних копалин. Так міститься понад 36,5 млн. тонн міді. Також є 107,4 млн унцій золота. І насамкінець воно містить понад 2,5 млн. тонн молібдену. Багато компаній зацікавлені у його розробці. Проте чіткий проект було надано лише канадській Northern Dynasty Minerals.

Головною складністю є розташування родовища. Це район затоки Брістоль Бей. По суті, затока виступає одним із найбільших рибальських центрів. Мається на увазі водах Аляски. Головними протестувальниками проти реалізації мідного проекту були місцеві жителі. Звісно, вони одержали підтримку з боку природоохоронних організацій.

15 липня 2019
23 липня 2019