• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Південнокорейські металурги отримають захист у державної влади

2 липня 2019
Південнокорейські металурги отримають захист у державної влади

Повідомлялося, що дві компанії у Південній Кореї мають призупинити роботу. Йдеться про Posco та Hyundai Steel. На 10 днів вони мають зупинити доменні печі. Мається на увазі своїх металургійних комбінатах. Цього вимагала влада трьох провінцій. Таке рішення пов'язане із підвищеним рівнем забруднення навколишнього середовища. Відомо, що від використання доменних печей атмосферне повітря наповнюється шкідливими викидами. Потрібно призупинити роботу загалом 12 доменних печей. Вони розташовані на трьох металургійних комбінатах.

Рішення місцевої влади було заблоковане з боку уряду Південної Кореї. Сукупна потужність цих трьох комбінатів складає 53 млн тонн. Мається на увазі на рік. По суті, це більшість доменного виробництва у державі. Зупинивши роботу підприємств, стане майже вся галузь. Однак при цьому екологічна проблема не менш серйозна. Нині рівень забруднення довкілля перевищує допустимий показник. Більше того, у березні проблема набула статусу національного лиха.

Влада провінцій має відкликати постанови. Цього вимагало Міністерство довкілля Кореї. При цьому проблему не залишать невирішеною. Планується знайти альтернативне рішення. Уряд пообіцяв зробити це протягом наступних кількох місяців. Цікаво буде спостерігати за тим, як це відбуватиметься. Влада хоче переглянути чинні екологічні нормативи. Це потрібно зробити так, щоби металургійна промисловість могла спокійно функціонувати. Однак це дуже складно поєднати. Не виключено, що рішення затягнеться більш тривалий період.

26 червня 2019
3 липня 2019