• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Аналітики International Stainless Steel Forum підбили підсумки I кварталу

15 червня 2012
Аналітики International Stainless Steel Forum підбили підсумки I кварталу

Фахівці ISSF («Інтернаціонального Форуму з Нержавіючої Сталі» — міжнародної некомерційної дослідницької організації) підбили підсумки роботи металургійної галузі щодо обсягів світового виробництва «нержавіючої сталі» за I квартал поточного року. Згідно з їхніми звітами, для продуцентів металів цієї категорії протягом перших місяців 2012 року була характерна негативна динаміка, що пов'язано із млявою споживчою активністю (внаслідок чого операторам сектора довелося «примусово» коригувати завантаженість потужностей). Результатом таких дій стало зниження квартальних показників глобального виробництва нержавіючої сталі до рівня 8.6 млн. тонн, що на 2.8% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Для західноєвропейських виробників стійкого до корозії металу ситуація з обсягами виробництва змінилася не радикально: лише на 0.3%. З таким же спадом пройшли дистанцію першого кварталу та Африканські металурги. Трохи значнішим було зниження виробництва нержавіючої сталі азіатських країнах (в діапазоні 1%). Виробники ж Східної Європи та її центральної частини знизили випуск металу цієї категорії майже на 15%, а найболючіше відчули негатив I кварталу металурги США. На їхні «плечі» впала найпесимістичніша тенденція — зниження рівня виробництва нержавіючої сталі на 22%.

Незважаючи на те, що перші місяці поточного року були не надихаючими для нержавіючої галузі, аналітики ISSF прогнозують ринку позитивну перспективу. На їхню думку, ситуація почне змінюватися вже з другого півріччя, і підсумкові показники 2012 року щодо динаміки виробництва все ж таки будуть позитивними.

14 червня 2012
20 червня 2012