• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Норільський нікель планує створити спільне підприємство в Індонезії

14 червня 2012
Норільський нікель планує створити спільне підприємство в Індонезії

Керівництво ДМК "Норільський нікель" веде переговори про створення спільного підприємства з індонезійською державною компанією Antam. Йдеться про розробку нікелевих рудопроявів острова Хальмахера, який входить до індонезійської групи островів Кепулауан Малуку між Сулавесі та Новою Гвінеєю, яку міжнародна група (за позитивного результату переговорів) здійснюватиме спільними зусиллями.

Норильський нікель - далеко не єдина організація, що має види на сировину Молуккського архіпелагу. Нагадаємо, що восени 2011 року інтерес до нікелевих копалень острова Хальмахера виявляла мультинаціональна корпорація Eramet. Тоді керівництво компанії анонсувало свою готовність вкласти в освоєння цього родовища $6 млрд., і до його планів входило будівництво цілого комплексу з видобутку та переробки нікелю на території острова.

Державна гірничо-металургійна компанія Antam є вертикально інтегрованою, орієнтованою на експорт диверсифікованою організацією. Вона спеціалізується на розвідці, видобутку, переробці та реалізації нікелевих руд, феронікелю, срібла, золота та бокситів. Компанія вже здійснює свою діяльність у тандемі з кількома зарубіжними партнерами.

Норильський нікель - найбільший світовий виробник нікелю та паладію. Також ГМК є одним із провідних у світі підприємств часу випуску міді та платини, займає солідні позиції серед продуцентів кобальту, золота, срібла, родію, рутенію та інших металів. Крім підприємств у Росії, компанія володіє виробничими активами в ПАР, Австралії, Фінляндії та Ботсвані та активно співпрацює з іноземними партнерами у цих та інших країнах.

13 червня 2012
15 червня 2012