• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Використання титану для виготовлення ювелірних прикрас

24 вересня 2013
Використання титану для виготовлення ювелірних прикрас

Всі ми звикли при відвідуванні ювелірного магазину бачити там великий вибір прикрас із класичних дорогоцінних металів типу золота, срібла чи платини. Тому наявність на прилавках елітної торгової точки продукції з титану або вольфраму деяких може шокувати. Хоча нині подібні матеріали дуже активно використовуються у ювелірному середовищі.

Цей факт має дуже просте пояснення. По-перше, твердість титанової продукції, а також її міцність значно перевершує аналогічні показники класичних матеріалів, що застосовуються в ювелірному мистецтві. Недарма відповідальна авіаційна і космічна техніка активно використовує конструктивні елементи з титану для будівництва надійних і довговічних літальних апаратів. Тому коштовності з міцної сучасної сировини мають довічну гарантію і практично не схильні до зносу, адже їх не так легко пошкодити, навіть якщо сильно постаратися. По-друге, висока пластичність титанового сплаву дозволяє не докладаючи особливих зусиль виробляти вироби найскладнішої та хитромудрої форми. Наступною позитивною якістю такого матеріалу є його безпека для людського здоров'я. Адже завдяки відсутності будь-яких алергічних проявів з боку людського організму, поряд з багатьма іншими благородними металами, титан досить давно застосовується в медичній та харчовій промисловості.

Сучасні технології дозволяють надавати подібним ювелірним прикрасам не лише різноманітну форму, а й змінювати колір виробу за своїм бажанням, вносячи коригування в кристалічну структуру вихідної сировини. Однак новий відтінок може проникати мало глибоко, щоб змінити весь виріб цілком, тому для повної впевненості в збереженні оригінальної коштовності рекомендується знімати її при виконанні робіт із застосуванням абразивних матеріалів або інших аналогічних ситуаціях. В даний час новий напрямок у ювелірному світі завоював масу шанувальників і активно розвивається. Закордонні покупці вже давно знайомі з незвичайним, але заслуговує на найпильнішу увагу поколінням коштовностей. Сподіваємося і наш вітчизняний споживач, гідно оцінить революційні технології ювелірної майстерності.

23 вересня 2013
24 вересня 2013