• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Нові технології для алюмінію

24 вересня 2013
Нові технології для алюмінію

Алюміній - це один із найбільш затребуваних конструкційних матеріалів, що ефективно використовується як у чистому вигляді, так і входить до складу численних важливих технологічних сплавів. Тому технологія обробки цієї сировини постійно вдосконалюється, а обсяги виробництва збільшується.

На особливу увагу в цьому напрямі заслуговують деякі проекти російської компанії «РУСАЛ», до складу якої входять великі комбінати з виробництва алюмінію в Красноярському краї, Іркутську та Саяногорську, представлені на конгресі міжнародного значення під назвою «Кольорових металів» у 2013 році. Основу представлених розробок становить поліпшення та модернізація системи електролізу на підприємствах, що входять до концерну, розширення номенклатури сплавів та збільшення кількості сировини, що випускається. На окрему увагу заслуговують екологічні заходи, представлені на суд громадськості та варіанти вирішення сировинної проблеми.

Нова технологія кислотної переробки руди, що містить алюмінієву частку, розроблена колективом інженерно-технічних співробітників концерну, дозволить отримати велику кількість необхідного матеріалу для забезпечення сировинною базою підприємств з виробництва алюмінію. В даний час нова технологія успішно пройшла випробування в лабораторних умовах, забезпечивши отримання продукту задовільного якості. Виробниче випробування нової методики та її випробування за умов безперервного потокового циклу планується провести разом із канадськими колегами. За найскромнішими підрахунками поклади руд багатих на алюміній в одному Сибіру перевищують двадцять мільярдів тонн. Використання кислотного способу обробки вихідного рудного матеріалу дозволить вирішити питання з дефіцитом сировини для алюмінієвих заводів довгі роки.

Перехід деяких підприємств із основного складу концерну «РУСАЛ» на нові екологічно безпечні технології дозволяють суттєво скоротити алюмінієвому лідеру викиди шкідливих речовин у довкілля. В даний час можна без перебільшення сказати, що завдяки розумній стратегії розвитку та впровадження нових технологічних розробок на своїх промислових підприємствах Сибір став повноправним лідером усієї російської металургійної галузі. А проведення конференцій та конгресів подібних до «Кольорових металів — 2013» дозволяє черпати нові ідеї для розвитку та знаходити вирішення найскладніших проблем усім металургійним підприємствам, як нашої країни, так і закордонного сектору.

24 вересня 2013
29 вересня 2013