• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Турецька компанія

23 вересня 2013
Турецька компанія

Як стало відомо, російська металургійна та гірничодобувна компанія вирішила продати стамбульській компанії «Йилдирим» згідно з умовами нещодавно підписаного договору.

Таким чином, у власність турецької компанії перейде гірничо-збагачувальний комбінат, що знаходиться в Казахстані та Тихвінський феросплавний завод, місцезнаходження якого знаходиться в Росії у Ленінградській області. За два заводи «Йилдирим» зобов'язали виплатити суму чотириста двадцять п'ять мільйонів доларів грошовими коштами.

Як повідомляє генеральний директор російської компанії, цей договір був підписаний з метою проведення реструктуризації всіх наявних компанії активів. Завдяки тим коштам, які компанія отримає після здійснення договору, з'явиться чудова можливість значно скоротити боргове навантаження на компанію, а також ефективно продовжити розпочату роботу, спрямовану на безпосереднє фінансування основних напрямів розвитку Групи компанії.

Залишилося лише врегулювати деякі формальні питання, які передбачають отримання дозволів від регуляторів, що у Росії та Казахстані, і навіть заручитися корпоративними схваленнями, що походять від обох сторін, які уклали угоду.

Один із проданих комбінатів під назвою «Схід» відомий наявністю шахти з видобутку хромової руди, а також збагачувальної фабрики для одержання хромітових концентратів та руди. До того ж, всі добре звідані і на даний момент доведені родовища, що належать цьому комбінату, складають двадцять мільйонів і триста тисяч тонн руди.

Другий проданий феросплавний завод має всі необхідні можливості для повноцінного випуску до ста двадцяти тисяч тонн високовуглецевого ферохрому на рік. Даний метал успішно застосовується для виробництва нержавіючої сталі. Також відомо, що другий завод використовує як сировину той концентрат хромової руди, який виробляє перший проданий комбінат.

Хоча «Йилдирим» і так є досить великою турецькою промисловою групою, яка успішно поєднує різні підприємства з десяти різних галузей по всьому світу, але дане придбання дасть додаткову можливість набагато підвищити всі свої потужності та стати одним із найбільших світових виробників високовуглецевого ферохрому найвищої якості. .

18 вересня 2013
24 вересня 2013