• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Перспективи розвитку титанової галузі

21 жовтня 2013
Перспективи розвитку титанової галузі

За прогнозами компанії, що виробляє майже третину всього світового обсягу титану ВСМПО-АВІСМА, розвиток цієї галузі безпосередньо пов'язаний зі збільшенням обсягів літакобудування та збільшенням пасажиропотоку на даному виді транспорту. Сьогодні подібне розширення авіаційної галузі пов'язане із розробками нових економічних моделей літаків.

В даний час корпорація з назвою ВСМПО-АВІСМА представляє основу всієї російської титанової промисловості і задає тон та напрямок розвитку даної галузі. Тому від стабільної роботи цієї компанії досить великою мірою залежить економічний добробут, як даного виду виробництва, так і безлічі супутніх підприємств, що споживають високотехнологічний матеріал. Наразі лідер титанової промисловості вже отримує чималі прибутки від довгострокових інвестиційних програм і перебуває у хорошій конкурентоспроможній формі. Планові інвестиції поточного року становитимуть близько восьми мільярдів російських рублів, що суттєво перевищує подібні вливання всіх минулих років і є гарантією досягнення підприємством нового рівня.

Принцип роботи цієї компанії виключає появу як дефіциту, так і профіциту титанової продукції на відповідному сегменті ринку. Адже в корпорації виключено роботу на склад, основна орієнтація кількості виробленої продукції до певного терміну спрямована на конкретного споживача. Навіть при стрибкоподібному зростанні попиту на титанові напівфабрикати резервні потужності підприємств даного концерну дозволяють покрити нестачу продукції в максимально короткі терміни. Причому російському споживачеві завжди віддається перевага під час реалізації продукції. Так, цього року замовлення вітчизняного ешелону становили понад десять тисяч тонн, що майже на третину перевищує аналогічні показники минулого року.

За попередніми прогнозами аналітиків найближчим десятиліттям передбачається неухильне зростання потреби в титані у зв'язку зі збільшенням попиту на авіаційні перевезення і як наслідок будівництво великої кількості нових літальних апаратів. Тому стабільність зростання та розвитку лідера титанової промисловості не викликає сумнівів. Адже відповідно до основних світових тенденцій даного виробництва російські підприємства постійно вдосконалюють технологічний процес виготовлення даної важливої конструкційної сировини, крокуючи в ногу з часом і потребами замовників.

15 жовтня 2013
22 жовтня 2013