• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Позитивні прогнози розвитку алюмінієвого ринку 2013

29 жовтня 2013
Позитивні прогнози розвитку алюмінієвого ринку 2013

Цього року відомі статистичні компанії зі світовим ім'ям підраховували тенденції розвитку алюмінієвої промисловості за кілька років. Фахівці дійшли висновку, що 2012 рік пройшов майже повністю під егідою надлишкової присутності алюмінію та його сплавів на ринку, завдяки чому ціни на цей матеріал дещо знизилися, похитнувши стабільність відомих компаній виробників. У кількісному вираженні надлишкові показники перебувають на позначці чотириста дев'ятнадцять тисяч тонн. Хоча варто відзначити, що попит на легкий крилатий матеріал порівняно з аналогічною характеристикою 2011 року дещо збільшився (приблизно на три відсотки).

Загальна кількість алюмінієвої сировини, виробленої світовою спільнотою за розрахунковий період, склала близько сорока п'яти мільйонів тонн. Основну частку тут займає китайське виробництво, хоча не можна скидати з рахунків такі країни як Північна і Південна Америка, а також азіатські та європейські держави. Практично всі основні виробники алюмінієвої сировини поступово знижують потужності своїх підприємств, стала винятком і Російська Федерація.

Відомий лідер з виробництва російського алюмінію під назвою «РУСАЛ», що дуже впливає на всю російську економіку скоротив виробництво важливого конструкційного матеріалу майже на сім відсотків. Проте за підрахунків фахівці не врахували ресурси нового Богучанського комбінату потужного концерну. Нове підприємство розгорнулося на повну силу вже до кінця першого кварталу 2013 року і практично звело нанівець усю попередню економію корпорації, що лідирує.

Незважаючи на скорочення виробничих обсягів комбінатів з виробництва алюмінію минулого року, загалом світовий попит на цей тип сировини дещо збільшився. Адже поряд із високою продуктивністю такі країни як Китай та Америка з'явилися і добрими споживачами алюмінію, дозволивши зберегти конструктивний баланс у сфері попиту та пропозиції продукції на даному сегменті ринку. Тому, незважаючи на зниження попиту на алюмінієву продукцію в європейських країнах, глобальні прогнози на найближчий розвиток такої промисловості дуже сприятливі та позитивні, а отже, стабільності та процвітанню великих алюмінієвих концернів у 2013 році нічого не загрожує.

28 жовтня 2013
30 жовтня 2013