• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Алюміній та титан об'єднуйтесь – перспективи космічного співробітництва ВСМПО-АВІСМА та Alcoa

6 листопада 2013
Алюміній та титан об'єднуйтесь – перспективи космічного співробітництва ВСМПО-АВІСМА та Alcoa

Титановий міжнародний гігант російського походження ВСМПО-АВІСМА нещодавно підписав угоду про співпрацю з визнаним лідером на ринку алюмінієвої продукції Alcoa. Результатом такої взаємодії обіцяє стати поява нових розробок для авіаційної промисловості та ракетобудування. Важливі стратегічні галузі прихильно поставилися до об'єднання двох великомасштабних підприємств, які у сенсі слова здатні робити погоду й проводити розвиток всього металургійного комплексу.

Частку спільної участі кожного з партнерів у спільному союзі буде визначено дещо пізніше. Доступ до сучасного обладнання ковальського пресового комплексу алюмінієвої компанії дозволить значно розширити та збільшити виробничі потужності титанового лідера, що позначиться на спільній результативності даного об'єднання. Такий хід сприятиме збільшенню постачання та наданню додаткових гарантій для споживача. Адже попит на продукцію подібного промислового відсіку постійно зростає і не завжди може бути задоволений постачальниками унікальної сировини. Найбільші авіабудівні компанії світової спільноти лише виграють від об'єднання виробничих можливостей двох корпорацій металургійного відсіку.

Базою для реалізації найближчих планів об'єднаного союзу стане комбінат Самарський, що входить до складу корпорації Alcoa. Саме тут планується налагодити первинне виробництво високоякісних важливих конструкційних та технологічних напівфабрикатів із титанових та алюмінієвих сплавів, затребуваних у сфері ракетного та авіаційного виробництва.

Асортимент продукції, що планується, дуже різноманітний і буде включати як великогабаритні вироби, штампованого типу, так і конструктивні елементи шасі або крила для літальних апаратів. Первинний запуск оновленого підприємства планується здійснити у 2016 році. Такий часовий інтервал обіцяє сприятливі прогнози для реалізації авіаційної та космічної продукції, адже потужності цих галузей та їх значення у сучасному житті постійно зростатиме. Глобальне зростання ринкового сегмента, що належить авіаційній промисловості, на найближчі роки оцінюється в десять відсотків, тому союз алюмінію та титану на благо літальної техніки обіцяє бути вельми вигідним.

5 листопада 2013
11 листопада 2013