• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Лікувальні властивості цирконію

19 листопада 2013
Лікувальні властивості цирконію

Циркон — один із різновидів цирконію за яскравий колір із блиском і численними переливами ще недавно дуже активно використовувався в ювелірній справі, хоча сьогодні його законне місце в даній сфері потіснив фіаніт, який є аналогом, зробленим синтетичним шляхом. Однак більш високу популярність незвичайний матеріал жовтувато-золотистого відтінку отримав за свій сприятливий вплив на здоров'я людини. Поширена думка, що ця сировина сприяє покращенню зорового апарату та ефективно знімає втому, повертаючи енергійність та підвищуючи життєвий тонус. Також зазначено вплив виробів із подібного матеріалу на зниження тиску. Саме дані властивості цирконію зумовили його застосування у виробництві спеціальних лікувальних браслетів, які зовсім недавно активно розкуповувалися населенням. Хоча професійна медицина і заперечує можливий зв'язок між впливом подібного металу на поліпшення тих чи інших функцій людського організму, але поліпшення самопочуття багатьох цирконію, що зазнали впливу, особисто на собі говорить про певну частку істини в такому твердженні.

Недарма подібний метал дуже активно використовується в медицині, особливо у відповідальних галузях як нейрохірургія. При хірургічному втручанні в роботу будь-якого відділу мозку людини фахівці вважають за краще використовувати саме цирконієві інструменти та допоміжні пристрої. Також позитивний вплив цього матеріалу відмічено косметологами. Якщо відразу після проколу вушної мочки в ранку надягти цирконієву сережку, то розрив тканини гоїться досить швидко без нагноєнь і запалень.

Незважаючи на повну відсутність важливого хімічного елемента у складі клітин людського організму деяку кількість подібної сировини ми все ж таки отримуємо з продуктами харчування або питною водою. Ця речовина може міститися в бобових культурах, певних сортах чаю та баранині. Також такий інгредієнт присутній у червоному пекучому перці, представниках злакових культур та класичній вівсянці. Недолік такого компонента в організмі практично не відчувається, а ось надлишок може призвести до розвитку низки неприємних недуг від простого роздратування до серйозних хвороб легеневого апарату. При постійній роботі з цирконієм висока ймовірність розвитку сильної інтоксикації загального характеру.

18 листопада 2013
20 листопада 2013