• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Зв'язок алюмінію зі здоров'ям

18 листопада 2013
Зв'язок алюмінію зі здоров'ям

На сьогоднішній день алюміній є дуже важливою конструкційною і технологічною сировиною, що визначає розвиток більшості відповідальних промислових сфер. Такий матеріал активно використовується в літакобудуванні, ракетному виробництві або при виготовленні автомобілів. Тобто саме алюміній сприяє активному розвитку прогресу та покращенню якості та комфорту людського життя.

Однак, з іншого боку, підвищений вміст такого хімічного елемента та його сполук в організмі людини досить негативно позначається на здоров'ї як фізичного, так і розумового типу. Вчені довели, що недуга Альцгеймера безпосередньо пов'язана з алюмінієвою концентрацією в навколишньому середовищі. Наприклад, рівень захворюваності на важку недугу, пов'язану зі зниженням інтелекту та розумових здібностей у тих регіонах, де реєструється підвищений вміст алюмінієвої частки у воді для пиття, набагато вищий, ніж на решті території світової спільноти. Різниця становить майже п'ятдесят відсотків.

До речі, шкідливий вплив підвищеної алюмінієвої концентрації на людське здоров'я ще більше посилюється кальцієвим дефіцитом. Наявність проблем із кальцієм провокує порушення процесу засвоєння мінеральних речовин органами та системами організму людини, що сприяє активізації механізму алюмінієвої акумуляції у клітинах та тканинах. Причому надлишок шкідливого токсину можна одержати не лише з питною рідиною, а й із низкою популярних продуктів харчування.

Першими симптомами розвитку небезпечного захворювання може стати депресивний стан, періодична втрата орієнтації як у часі, так і в просторі, а також дефіцит концентрації уваги. Як правило, люди при розвитку цієї недуги втрачають комунікабельність, стають замкнутими та дратівливими. Небезпечним сигналом може бути розлад функціонування сечостатевої системи та кишечника, а також наявність різких перепадів настрою.

Розвиток подібного захворювання може бути пов'язаний як з підвищенням концентрації алюмінієвої частки в тканинах мозкових відділів, так і з нестачею таких важливих хімічних речовин, як бор, калій, селен або цинк у організмі людини. Найчастіше найвища концентрація небезпечного токсину спостерігається в області кори мозку людини, зони гіпокампа і зовнішньої поверхні сірої мозкової речовини, що відповідає за реалізацію функцій вищого порядку.

13 листопада 2013
19 листопада 2013