• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Мідні страждання чи крадіжка має бути покарана

13 листопада 2013
Мідні страждання чи крадіжка має бути покарана

Актуальність міді у різних галузях промислового комплексу забезпечує стабільно високу ціну даний матеріал. Тому в деяких випадках застосування мідної продукції концентрує навколо себе людей не надто чистих на руку і схильних до банальної крадіжки.

Середина осені поточного року для керівного складу та працівників суднобудівного комбінату «ОКЕАН» ознаменувалася справжньою трагедією. Завдяки організованому псуванню майна підприємства, а точніше вирізці п'ятисот метрів струмопровідного кабелю, що містить мідні жили, було повністю знеструмлено дві виробничі ділянки комбінату. Розкрадачів чужої власності незабаром затримало міське міліцейське управління Миколаєва, під час спеціальної операції, проведеної за сприяння співробітників служби безпеки суднобудівного підприємства.

Як з'ясувало слідство, початок подібної шкідницької акції було започатковано ще у вересні поточного року. Протягом кількох діб група осіб, до якої входили як працівники охоронного відділу, так і допоміжних служб підприємства, методично вирізала кабель на території свого комбінату. Загальні збитки від такого розкрадання склали понад сто тисяч українських гривень. За результатами розслідування проти всіх учасників розкрадання відкрито кримінальні справи, проте родич одного з підозрюваних спробував надати допомогу розкрадачеві та втрутитися в хід слідства. Враховуючи службове становище захисника, що раптово з'явився, і займану ним посаду правоохоронця у сфері економічних злочинів йому було досить легко орієнтуватися у всіх слідчих процедурах.

Незважаючи на родинні зв'язки та несанкціоноване втручання деяких осіб, за словами керівництва відділення міліції, яке веде цю справу, всі винні будуть суворо покарані. Працівники суднобудівного комбінату відновлюють функціонування цехів та дільниць постраждалих під час дій обвинувачених. На сьогоднішній день працездатність підприємства практично повністю відновлена, і життя трудового колективу увійшло у звичне русло. Як видно з того, що трапилося, мідні вироби не завжди служать на добре, іноді вони можуть стати ласим шматочком для не зовсім чистих на руку людей. Найцікавіше, що ціна мідного дроту зрізаного злодіями навіть мало не відповідає збиткам, які зазнало підприємства з будівництва та ремонту суден через аварійне припинення робіт.

12 листопада 2013
18 листопада 2013