• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Токсичність відпрацьованих батарейок

20 листопада 2013
Токсичність відпрацьованих батарейок

У відпрацьованих батарейках від різних побутових приладів міститься досить багато токсичних хімічних елементів, серед яких можуть бути навіть ртуть і нікель, а також кадмій або кобальт. Тому відсутність відпрацьованої системи утилізації подібних виробів викликає побоювання у багатьох європейських країнах. Переламати ситуацію вирішили керівники відомої у нашій вітчизні мережі паливних заправних станцій WOG. Сьогодні на кожній заправці з таким логотипом встановлені спеціальні контейнери для збору небезпечного предмета. Після накопичення щонайменше п'яти кілограм подібних відходів такі вироби будуть спрямовані на спеціальну утилізацію. Нова ініціатива коштувала компанії близько ста тисяч українських гривень, що не йде ні в яке порівняння з вартістю здоров'я громадян країни.

Керівництво компанії в особі її генерального директора відзначило, що висока відповідальність перед довкіллям та збереженням природних багатств має стати першочерговим завданням для кожного жителя планети. Проте з огляду на постійну нестачу часу, не кожна людина може постійно сортувати побутові відходи, тому починання компанії спрямоване на полегшення цього важливого завдання. Наявність спеціалізованої урни на заправці допоможе численним власникам автотранспорту позбутися небезпечних акумуляторів або батарей прямо під час заливки палива у свій автомобіль або після сніданку у придорожньому кафе. Адже охороняти природу має бути зручно для залучення до цього завдання широких мас населення.

Без належної безпечної утилізації подібні предмети потрапляючи просто на землю, поступово отруюють ґрунт, сприяючи його руйнуванню, зниженню корисної цінності та відмиранню. Після збору токсичні відходи для сміття будуть відправлені на львівське підприємство з безпечної переробки батарей та акумуляторів під назвою «Аргентум». Така дія далеко не перша в арсеналі природоохоронних заходів компанії WOG. Керівництво відомої паливної мережі приділяє велику увагу обладнанню своїх станцій сонячними батареями та висадженню дерев та чагарників у паркових зонах та лісових масивах. Зберігаючи та примножуючи дерева, які по праву вважаються легкими нашої планети, ми зберігаємо власне здоров'я та довголіття, а також забезпечуємо комфортні умови існування для майбутніх поколінь, вважає керівний ешелон заправної мережі.

19 листопада 2013
25 листопада 2013