• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Мідні вкладення російської компанії

4 листопада 2013
Мідні вкладення російської компанії

Відома у всьому світі РМК (російська мідна компанія) приділяє велику увагу у своїй діяльності інвестиціям у майбутнє та розробці нових перспективних родовищ, які здатні тривалий час постачати цінним металом відповідні промислові підприємства. Наразі відомий російський гігант готується взяти кредит у розмірі тридцяти мільярдів російських рублів на оснащення всім необхідним для добування міді Томінського гірничого збагачувального комплексу.

Фінансовим партнером цього концерну готовий виступити центральний ощадний банк Росії. Передбачуваний термін кредитування — десять років. Уральське відділення банку вже затвердило заявку мідної компанії після попереднього розгляду планів перспективного розвитку багатого нового мідного джерела. Основна частина суми піде не лише на фінансування самого родовища, а й на будівництво сучасного комбінату, оснащеного найновішим обладнанням у гірничо-збагачувальній галузі.

Реалізація цього великомасштабного проекту стала можливою завдяки укладеній поточному році угоді про співпрацю між керівництвом мідної компанії та представниками уральського відділення російського банку. Договір про взаємну участь було намічено після зустрічі промисловців та фінансистів на виставці «Іннопром». Загалом загальна вартість цього проекту оцінюється у суму близько сорока чотирьох з половиною мільярдів російських грошових знаків.

На сьогоднішній день подібний проект є однією з найбільших інвестиційних програм, що набули федерального значення. Адже окрім видобутку важливої технологічної сировини, будівництво гірничого збагачувального комбінату дозволить отримати роботу як мінімум півтори тисячі співробітників, забезпечивши регіон новими робочими місцями. Підтримка великого банку дасть гарантії повної реалізації всіх планів мідної компанії та дозволить вийти концерну на нові обсяги виробництва. Перший запуск нового Томінського підприємства планується до осені 2015 року, повні обороти комбінат набере до 2017 року, коли буде реалізовано завершальну стадію будівництва.

Нове мідне родовище є не лише найбільшим для Росії, а й входить до п'ятдесяти найбільших джерел важливої сировини в усьому світовому співтоваристві. Тому значення та перспективи такого виробництва важко переоцінити, адже такі плани формують майбутнє економічної стабільності держави.

30 жовтня 2013
5 листопада 2013