• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Чандра Шекхар Верма: «Найгірші часи для сталеливарної промисловості вже позаду!»

25 грудня 2013
Чандра Шекхар Верма: «Найгірші часи для сталеливарної промисловості вже позаду!»

Незважаючи на певні складнощі, що виникають навіть у такого масштабного підприємства сталевого лиття, як індійський SAIL, на сьогоднішній день можна не побоюватися вкладати гроші в сировину чи активи, вважає голова зазначеного концерну. Як зазначає керівництво найбільшого у світі концерну сталевого лиття, лише за листопад місяць реалізація продукції збільшилася на 10%, що за умов сучасних проблем металургії є дуже високим показником.

Чандра Шекхар Верма вважає, що всі ті неприємності та періоди простою, які були відзначені практично у кожного сталеливарного підприємства, вже залишилися позаду. Так, у 2012 році приріст виробництва становив лише 0,7%, тоді як тільки за листопад поточного року обсяги виробництва зросли більш ніж на 3%. А в деяких країнах, зокрема, в Китаї, обсяг постачання сталі якого становить 45% світового ринку, приріст склав понад 8% порівняно з минулорічними двома. Навіть внутрішнє зростання ринку збільшилося більш ніж на 5%, що говорить про неухильне зростання сталеливарної промисловості.

Серед інших було зроблено заяву, що на сьогоднішній день сталеливарне виробництво завантажено майже на 80% своєї потужності, а це досить високі показники. Причому відсутність 100%-них показників пояснюється лише тим, що на складах відвантажень, як і раніше, спостерігається надлишок вже готової продукції, проте перспективи фахівці передбачають все ж таки непогані.

Не обійшли своєю увагою журналісти й питання, які перспективи може припустити голова найбільшої сталеливарної компанії щодо цін на свою чи аналогічну продукцію. У відповідь прозвучало, що попит, безумовно, зіграє свою роль у бік незначного збільшення ціни, однак це буде саме незначне збільшення. Пов'язане таке становище з тим, що обсяги виробництва стали збільшилися в усьому світі, а отже, конкурентоспроможність не втрачає своєї актуальності. А одним з головних факторів успішного утримання на ринку є досягнення оптимального співвідношення між якістю, ціною і можливістю запропонувати потрібні обсяги в короткі терміни. Проте навіть незначне зростання цін на ринку сталі Верма вважає позитивним моментом для металургії загалом і сигналом до того, що проблеми відступають.

24 грудня 2013
30 грудня 2013