• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Шокуючі втрати в китайській компанії Hebei Steel

30 грудня 2013
Шокуючі втрати в китайській компанії Hebei Steel

Такі значні за обсягом іноземні інвестиції, вкладені у розвиток великої компанії «Hebei Steel», послужили значним приводом щодо більш докладної перевірки. Слідчі встановили, що надані компанії кошти використовувалися не за призначенням, що власне послужило головною причиною відставки голови Ванг Юйфанга, який діє на той момент.

Керуючи третьою за величиною сталеливарною компанією у світі, голова витратив сотні мільйонів американських доларів на придбання об'єктів у Канаді, Африці та США. Однак царювання Ванга було припинено керівництвом комуністичної партії Китаю, але це не завадило йому переслідувати все нові зарубіжні цілі.

За словами партнера консалтингової групи в США Rhodium Group Даніеля, якщо такого масштабу компанія, як Hebei Steel відчуває кризу управління або виконання, то її іноземні операції можуть порушитися або призвести до судових позовів. Причина в тому, що компанії, що знаходяться в багатьох країнах, зацікавлені у співпраці з китайськими підприємцями, які пропонують їхній увазі перспективу вигідних зв'язків з економікою Китаю. Але часто трапляється так, що через відсутність належного досвіду багато китайських компаній, особливо державні, безпосередньо пов'язані з веденням операцій міжнародного рівня, становлять більше ризиків, ніж вигод.

На даний момент існує маса невизначеностей щодо специфіки даних, представлених китайською компанією «Hebei Steel», що належить уряду провінції Хебей (північно-східна частина Китаю). Адже минулого року компанія виробила понад 420 мільйонів тонн високоякісної сталі.

На засіданні топ-менеджерів цієї фірми було ухвалено рішення про те, що посаду голови компанії відтепер обійме Юй Юн. На офіційному web-сайті компанії повідомляється, ніби кошти, прибуток і ресурси кількох дочірніх підприємств були втрачені, при цьому проблеми існували протягом тривалого часу і широко поширювалися, що власне і призвело до втрати фінансових коштів, що шокує.

При цьому слід нагадати, що ще в липні місяця поточного року компанія Hebei Steel значною мірою збільшила експорт сталевої продукції (понад 70%). Закордонні поставки китайської корпорації в цей період склали понад 380 тисяч тонн.

25 грудня 2013
31 грудня 2013