• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Родовища міді в Магаданській області привернули увагу китайських інвесторів

31 грудня 2013
Родовища міді в Магаданській області привернули увагу китайських інвесторів

В освоєнні мідних родовищ Магаданської області зацікавлена китайська об'єднана гірничопромислова корпорація, яка на даний момент досконало вивчає можливі перспективи. Доказом цього може бути підписаний генеральним директором корпорації та губернатором Магаданської області протокол про наміри щодо плідної інвестиційної співпраці.

За словами керівника департаменту надрокористування обласної адміністрації, до закінчення останнього кварталу поточного року інвестори з Китайської Народної республіки досконально прогнозують можливі перспективи розробки масштабних родовищ міді, а також можливість провести геологорозвідувальні роботи. Непідробний інтерес у китайських інвесторів викликає орійська металогенічна зона, розташована в Середньоканському районі Магаданського регіону.

Доцільно додати, що перспективна площа, що розглядається китайськими представниками, представлена численними мідними рудопроявами. Так, загальний ресурсний потенціал даної зона становить — понад 11 мільйонів тонн міді, 16 тисяч тонн срібла, 345 тисяч тонн цинку і 315 тисяч тонн свинцю.

При цьому об'єднана китайська гірничопромислова корпорація є підприємством міжнародного призначення в галузі гірничої промисловості, яке спеціалізується на розвідці, безпосередньому видобутку, а також технічному та інвестиційному управлінні. Примітно, що основні мінеральні активи представленої корпорації представлені золотими копальнями та родовищами цирконію в Індонезії, родовищами залізняку в Канаді, Монголії, а також золотими копальнями в Лаосі та Малі.

Сумнівів не залишається, залучення великих китайських інвесторів у добувну промисловість може стати важелем у розвитку Магаданського регіону, все тому, що Китайська Народна республіка є найбільшим споживачем промислових металів у всьому світі. Можливо, що обсяг поданих Китаєм інвестицій в економіку ДФО неухильно зростатиме.

Нарешті, Магаданська область являє собою один з найбільших регіонів Російської Федерації, що має значні запаси і потенційні ресурси мінеральної сировини.

30 грудня 2013
1 січня 2014