• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Електростанція в кишені чи унікальні можливості нікелю

16 грудня 2013
Електростанція в кишені чи унікальні можливості нікелю

Завдяки унікальним властивостям такий метал як нікель використовується не тільки в багатьох промислових відсіках, але може служити надійним джерелом живлення для деяких електротехнічних пристроїв. Винахід нікель-гідридних акумуляторів на 1,2 вольта, які за потреби можна перезаряджати дозволило забезпечити незалежність деяких електронних та мобільних пристроїв від стаціонарної мережі.

Сьогодні на різних сегментах ринку представлено чимало пристроїв, які дозволяють виконувати підзарядку мобільного апарату далеко від ліній електропередач. Більшість такого обладнання використовує як живлення енергію сонячного світла. Нові батареї типу HydroBee засновані за зовсім іншим принципом. Вони черпають свою потужність і силу енергії води і є свого роду мініатюрної ГЕС в кишені користувача. Працездатність такого пристрою не залежить від погоди, адже сонячні батареї добре працюють лише за наявності на небосхилі світила, не закритого хмарами та хмарами. У хмарний день коефіцієнт корисності такого акумулятора значно падає. Термоелектричне заряджання вимагає присутності полум'я, а не завжди в поході доречно розпалювати багаття для підзарядки мобільного телефону. Новий винахід не залежить від сонця чи вогню. Для його нормальної роботи необхідно лише знаходитися поблизу будь-якої водойми, типу струмка або річки. Причому як швидкість течії у водоймищі, так і особливості водного рельєфу або пора року та доби жодної ролі не відіграють.

Конструкція пристрою складається із двох відсіків. В одному відділенні знаходиться нікелевий акумулятор, що складається з шести батарей, що перезаряджаються, з потужністю 1,2 вольта. У другій частині приладу вбудовано лопатеве колесо, зовнішнього типу та порт для підключення телефонного зарядного кабелю. Коли колесо обертається за допомогою води, апарат виробляє електрику, що живить мобільний пристрій. Повна зарядка всіх шести батарей відбувається всього кілька годин, при швидкості течії річки не менше шести кілометрів на годину. Якщо швидкість течії менша, то зарядка відбуватиметься дещо довше. Після повного наповнення акумулятора енергією можна легко використовувати її для живлення свого мобільного зв'язку. Батьком такої унікальної системи став Берт Хемнер. Попередня роздрібна ціна винаходу становитиме близько дев'яноста восьми доларів.

11 грудня 2013
17 грудня 2013