• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Поживний алюміній

11 грудня 2013
Поживний алюміній

Сфера альтернативних видів енергії та нових джерел живлення давно не дає спокою вченим із усього світу. Досить незвичайне відкриття у цій галузі належить японським ученим. При розробці нової портативної комп'ютерної техніки розглядалися незвичайні варіанти живлення ноутбуків та інших мобільних пристроїв. Останні дослідження віддали пальму першості в такому відсіку унікальної батареї, заснованої на взаємодії алюмінію та звичайної води.

Сучасна батарея є цілим апаратом, в якому тільки частина простору відводиться алюмінієвому паливному елементу і водній складовій. Така серцевина повинна виробляти електричну енергію з водневої та кисневої сировини. Цей принцип роботи характерний і для старіших батарей. Принципова відмінність нової апаратури в тому, що вона не вимагає додаткової заправки воднем або спиртомістким розчином. Роль джерела живлення в такому продукті відводиться чистому алюмінію та звичайній воді. Обидва важливі елементи знаходяться в окремих відсіках - картриджах, причому реакція може здійснюватись без додаткового підігріву. Адже алюмінієвий сердечник, попередньо очищений від оксидної плівки, чудово реагує з водою навіть при кімнатних температурних режимах. У ході подібної взаємодії виділяється необхідна кількість водню, яка здатна забезпечити працездатність комп'ютерної техніки.

Важливо відзначити, що незвичайний технологічний процес, що дозволяє виділити вільні частинки алюмінію, дуже продуктивний. Теоретичні розрахунки свідчать, що кількість водню, що виділяється в ході унікальної реакції, досягає свого максимуму. Фахівці перевіряли співвідношення водневої частки щодо одного грама чистого металу. Після низки випробувань розробники заявили, що їхня батарея може легко віддавати 10 ват потужності при нормальному навантаженні. В аварійних режимах роботи потужний показник апарату може досягати двадцяти ват. Вага акумуляторного блоку становить трохи менше кілограма, яке напруга оцінюється в 7,4 вольта.

У найближчі плани колективу розробників входить збільшення потужності джерела живлення до 100 ват і зниження його ваги. Причому як осердя батареї можуть використовуватися відходи (брухт) алюмінієвого виробництва.

10 грудня 2013
16 грудня 2013