• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Котельні на термоядерному паливі

10 грудня 2013
Котельні на термоядерному паливі

p align="justify"> Справжнім фурором в галузі ядерної фізики стало використання термічної реакції атомного розщеплення в побутовому відсіку народного господарства. В основу цієї реакції покладено взаємодію нікелю з воднем. Принципи подібної взаємодії з дев'яностих років активно вивчалися вченим та визнаним у світовому співтоваристві фізиком Серджіо Фокарді. Відомий у науковому співтоваристві представник наукового світу намагався запустити термоядерну реакцію холодного типу. У той час винахід майстра не отримав вагомого визнання і привернув мало уваги в розрізі світової спільноти. Однак ситуація кардинально змінилася після того, як на незвичайні роботи привернули погляд бізнесмена Андреа Россі. Просунутий ділок одразу побачив у відкритті вид альтернативного палива для котелень і запропонував використовувати нікелево-водневу реакцію для опалення житлових будинків та споруд виробничого відсіку.

Незабаром після комплексних випробувань планується здійснити продаж першої подібної установки. Основу такої споруди складають 106 окремих модулів, з'єднаних по три одиниці та упаковані у загальний двадцятифутовий контейнер. Подібна термоядерна реакція вважається у класичній фізиці не дуже вигідною. Проте група незалежних експертів, яка перевіряла працездатність пристрою, відзначила виділення величезної теплової потужності. Досліди полягали у дослідженні співвідношення споживання енергетичного ресурсу таким агрегатом та подальше виділення вільного тепла. Враховуючи малу кількість інформації на цю тему, робити остаточні висновки досить рано. Адже реакції такого типу характеризуються потужним випромінюванням іонізуючого характеру. Хоча виробник і запевняє у повній відсутності такої небезпеки у його винаході, але до завершення досліджень питання залишається відкритим.

Зараз патент на подібний енергетичний ресурс пройшов попередню експертизу, не так на працездатність комплексу, як на новизну самої ідеї. Тому до закінчення повного набору незалежних випробувань важко зробити будь-який висновок та оцінити повною мірою всю ситуацію. Одне, безперечно, вже сьогодні сам принцип подібної реакції та можливість використання її для побутових потреб є кардинально новим у сфері ядерної фізики. Тому в ідеї є всі шанси стати прабатьком цілого напряму в галузі наукових досліджень.

9 грудня 2013
11 грудня 2013