• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Титан з України для китайської промисловості

2 грудня 2013
Титан з України для китайської промисловості

Нові розробки українських промисловців у сфері виробництва титану дуже зацікавили китайських виробників. Зокрема, зараз ведуться активні переговори щодо продажу закордонним колегам технології виробництва прокатної продукції їхньої титанової губки. Ця угода обіцяє безперечну вигоду Україні і, можливо, стане підставою для народження нового міжнародного холдингу.

У переговорах щодо можливості використання українських розробок у сфері виробництва титанового прокату для Китаю взяли участь найбільші зацікавлені компанії східного сектора, серед яких можна відзначити Kunming Iron & Steel Group. Основною метою представників іноземної держави є не так купівля готових виробів із міцного унікального металу, а скоріше придбання повного технологічного процесу такого виробництва. Хоча у виготовленні такого легкого та універсального матеріалу, затребуваного в багатьох сферах промислового комплексу, за попередньою домовленістю візьме участь і українська сторона.

Створення спільного підприємства дозволить у максимально стислий термін впровадити інженерні розробки в життя та поставити виробництво готової продукції з титану на потік. Адже в обмін на свій винахід Україна зможе отримати постійний доступ до китайської сировини, яка становить сорок відсотків усіх запасів титану на сьогодні у розрізі світової спільноти. Також співпраця із закордонними інвесторами дасть змогу українським промисловцям забезпечити приплив нових фінансових вкладень у свій бізнес. Реалізація такого проекту обіцяє довгострокову та взаємовигідну співпрацю двох країн, що активно розвиваються. Адже титанова галузь за оцінками багатьох незалежних експертів є однією з найперспективніших у сучасному світі. Такі відповідальні та серйозні сфери життя, як авіація чи оборона, вже давно використовують унікальний матеріал. Також титан досить популярний в енергетиці та аерокосмічному відсіку. За найскромнішими прогнозами споживання такого важливого стратегічного продукту найближчим часом лише зростатиме. Тому китайсько-український проект забезпечення потреби в титані має досить велике значення не лише для зацікавлених сторін, а й для багатьох корпорацій, що виробляють літакову або ракетну техніку, поряд із різними видами озброєння, розкиданими по всьому світу.

27 листопада 2013
3 грудня 2013