• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Вічна письмова ручка зі свинцевим стрижнем

4 грудня 2013
Вічна письмова ручка зі свинцевим стрижнем

Свинцева сировина, незважаючи на свою токсичність, досить затребувана в різних галузях промисловості та сферах виробництва. Сьогодні цей матеріал знайшов не зовсім звичайне застосування у виготовленні ручок для письма. Жителі американського міста Сент-Луїса змогли першими оцінити вічний письмовий прилад під назвою Inkless Metal Pen, що означає ручка без чорнила, виготовлена з металу. На вигляд такий виріб є своєрідним симбіозом між звичайною класичною ручкою і грифельним олівцем. Основною відмінністю такої продукції від багатьох інших листових приладів є її свинцевий стрижень, який практично не стирається і не ламається. Враховуючи цю особливість конструкції, подібна ручка може надійно слугувати своєму власнику практично вічність.

Новий виріб зацікавив досить широке коло споживачів, серед яких є як приватні компанії, так і торгові корпорації. Принцип роботи письмового приладу полягає в тому, що при натисканні на паперовий лист у місці зіткнення зі свинцем на папері залишається тонкий металевий слід. Незважаючи на це шар частинок, які віддає свинець, при листі настільки малий, що писати подібним стрижнем можна майже нескінченно довго. Додатковою перевагою такого винаходу є відсутність розмазаних слідів і потік, на відміну від класичної пасти або гелю і хороша видимість грифеля на папері будь-якого типу (як з глянсовою, так і з матовою поверхнею).

Однак, незважаючи на низку переваг, така продукція має один істотний недолік. З огляду на високу токсичність свинцевого стрижня необхідно пильно стежити за тим, щоб молодші члени сім'ї не взяли в рот небезпечний предмет. Якщо виключити цю незручність можна вважати прилад відносно безпечним, проте екологічна характеристика даного виробу стоїть під великим сумнівом.

Корпус такого незвичайного письмового засобу виготовлений з якісної нержавіючої сталі, габаритні розміри виробу становлять шістнадцять сантиметрів у довжину і близько сантиметра в діаметрі. Залежно від торгової націнки того чи іншого торгового підприємства в Америці такий продукт коштуватиме від 28 до 30 доларів. Поява такого оригінального способу використовувати свинець дозволило з нової та несподіваної сторони поглянути на звичний промисловий матеріал.

3 грудня 2013
9 грудня 2013