• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

За десять місяців поточного року суттєво зріс імпорт нержавіючої сталі з Туреччини

23 грудня 2013
За десять місяців поточного року суттєво зріс імпорт нержавіючої сталі з Туреччини

Кінець року - саме час для того, щоб підбити підсумки і, озирнувшись назад, оцінити все, що сталося, і зразкові перспективи на майбутнє. Так, Інститут статистики Туреччини оприлюднив дані, зібрані у різних галузях місцевої промисловості, зокрема й металургії. Згідно з наведеними цифрами, з січня по жовтень поточного року обсяги виробництва виробів з нержавіючої сталі в країні суттєво зросли. Цілком зрозуміло, що така ситуація не могла не стати поштовхом збільшення імпорту продуктів турецької металургії.

Щоправда, з незрозумілих причин саме в останньому місяці, взятому для складання статистики, обсяг турецького імпорту прокату з нержавіючої сталі впали практично на 5% порівняно з попереднім, проте на середні показники цей факт не вплинув: з січня по жовтень обсяг виробленого прокату склав майже 40000 тонн, що більш ніж на 40 відсотків вище, порівняно з аналогічним періодом 2012 року.

Що особливо радує всіх тих, хто потребує турецького металопрокату з нержавіючої сталі — на відміну від обсягів виробництва, що виросли, ціна на вироби знизилася. Так, ще у вересні вартість була на 7% вищою. Тим не менш, спостерігається тенденція середньорічного подорожчання: наприклад, у тому ж жовтні 2012 року турецькі металопрокат нержавіючий коштував майже на 30% менше.

На відміну від Туреччини, Тайвань не може похвалитися збільшенням обсягу виробництва нержавіючого прокату, тому імпорт його з цієї країни впав на чверть тільки за десятий місяць цього року. Втім, така тенденція може не зберегтися, і в наступні місяці висока ймовірність того, що країна все ж таки вийде на звичні обороти імпорту прокату. А ось Південна Корея за жовтень місяць збільшила кількість поставок нержавіючого металу зі своєї країни майже вдвічі.

Загальна кількість турецького імпорту плоского прокату з нержавіючої сталі за десять місяців поточного року збільшилася порівняно з торішніми показниками аналогічного періоду на третину, тоді як його вартість для країн-імпортерів протягом року також зросла і досягла показників, на 25% більших, ніж у 2012 року.

Такі цифри можуть свідчити про високу якість турецької продукції, а також готовність виробників відповідати всім тим вимогам, які до неї пред'являються.

18 грудня 2013
24 грудня 2013