• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«Корпорація «Казахмис»: модернізація виробництва не за горами

20 січня 2014
«Корпорація «Казахмис»: модернізація виробництва не за горами

За твердженням Болата Жамішева, міністра регіонального розвитку РК, виробничі показники Товариства з Обмеженою Відповідальністю «Корпорація «Казахмис» на родовищі Жезказганському значно знизилися, оскільки протягом останніх років обсяг сировини, що видобувається, зменшився і тепер становить 19 млн. тонн, тоді як раніше ТОВ «Казахми» » Видобувало не менше 28 млн. тонн. При цьому вміст мідної руди зменшився вдвічі, що відповідно призвело до зменшення обсягів виробництва міді.

Б. Жамішев говорить про те, що саме промисловість визначає економіку району, і як інформаційна система, яка показує стабільність і стан соціального клімату, виступає рівень розвитку промисловості. Жезказганський регіон є центром металургії, проте на тлі ситуації можна говорити про низький рівень розвитку промисловості, а також про залежність економіки регіону від кон'юнктури попиту на метали.

Дані, надані міністром, вказують на той факт, що крім виснаження запасів як якісного, так і кількісного факторами, що впливають на зниження рівня виробництва, є ускладнення геомеханічної обстановки, що склалася на родовищах. Також свій негативний вплив має і недостатня ефективність технологій з видобутку руди, які не встигають підлаштовуватися до гірничотехнічних умов проведення робіт, що погіршуються.

Далі Б. Жамішев озвучив думку експертів «Корпорації «Казахмис» про те, що роботи на Жезказганському родовищі за технологіями, що існують на даний момент, не в змозі забезпечити бажану ефективність виробництва. До того ж в умовах, що склалися, тривалість діяльності комплексу навряд чи складе більше 13 або 15 років.

Враховуючи всі фактори, ТОВ «Корпорація «Казахмис» планує здійснити повну модернізацію гірничо-переробного комплексу, розташованого на Жезказганському родовищі, про що повідомив Едуард Огай, який виконує роль голови правління ТОВ. Корпорація займається залученням інвестицій, які необхідні для модернізації комплексу, причому поліпшити планується не один видобуток сировини, а й виробництво металів. Компанія планує надалі застосовувати на виробництві гідрометалургійний метод, який дозволить більш рентабельно займатися переплавкою та виробництвом сировини.

15 січня 2014
21 січня 2014