• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Rio Tinto виходить із проекту

15 квітня 2014
Rio Tinto виходить із проекту

Вартість міді продовжує знижуватись, відповідно збільшується собівартість виплавки металу, що негативно позначається на доходах виробників. Можливо, саме з цієї причини гірничодобувний концерн Rio Tinto вирішив завершити свою діяльність в одному із найбільших світових проектів із розробки міді Alaskan Pebble. Щодо керівництва компанії, то, за його словами, проект Alaskan Pebble не відповідає стратегії, що проводиться Rio Tinto. Треба сказати, що Rio Tinto не є першопрохідником по виходу з проекту, а посідає друге місце - за сім місяців до неї проект залишила велика гірничодобувна диверсифікована компанія Anglo American PLC, яка списала витрати на суму 300 мільйонів USD.

Можлива, причина полягає в тому, що до проекту почали виявляти підвищену увагу екологічні Агенції та групи, що захищають довкілля США та мотивують свій зростання інтересу збільшенням потенційного ризику для промислу лосося. Проте раніше Anglo American та Northern Dynasty стверджували, що реалізація проекту можлива без заподіяння шкоди рибальській промисловості на Алясці.

Тим часом ВАТ «Середньоуральський мідеплавильний завод» обороти не знижує — навпаки, керівництво заводу розпочало будівельні роботи зі зведення кисневої станції, продуктивність якої становитиме 12000 м3/год. За попередніми розрахунками реалізація проекту орієнтовно коштуватиме підприємству 1 млрд руб. На даний момент проходить перший етап робіт - готується майданчик під будівництво та подальший монтаж установок поділу повітря. Планування майданчика під будівельні роботи практично завершено, на черзі проведення конкурсів на вибір підрядників з будівельно-монтажних робіт.

Зараз на підприємстві працюють дві установки з поділу повітря з продуктивністю 36,5 тис. м3 кисню на годину, при цьому обсяг, що отримується, в процесі виплавки використовується повністю. Станція, що будується, дасть можливість не знижувати темпи виробництва у разі непередбачених ситуацій або планових ремонтних робіт. Запуск нової кисневої станції заплановано на першу половину наступного року. Крім основного завдання, покладеного на киснево-компресорний цех і що полягає у забезпеченні виробництва стисненим повітрям та технологічним киснем, даний відділ виробляє рідкий кисень та азот, медичний та технічний кисень.

14 квітня 2014
16 квітня 2014