• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Кольська ГМК нарощує виробничі потужності

28 липня 2014
Кольська ГМК нарощує виробничі потужності

Днями закінчилася підготовка енергетичних потужностей Кольської гірничо-металургійної компанії до запланованого збільшення виплавки електролітного нікелю. На дочірньому підприємстві «Норнікеля» з липня розпочинає свою роботу 5-й агрегат постійного струму, і з його запуском виробництво збільшиться до 120 тисяч тонн. Посилення енергетичних потужностей для великих обсягів виробітку катодного металу стало необхідністю у зв'язку зі значною енергоємністю даного процесу. Відповідно до поставленого завдання в цеху електролізу нікелю перетворювальна підстанція ПП-70 була обладнана додатковими агрегатами постійного струму в кількості п'яти штук. Технічні характеристики нового обладнання значно кращі, ніж у попередніх агрегатів, встановлених ще в 1982 році, немає нічого дивного в тому, що вони виробили свої ресурси повною мірою.

Нова техніка являє собою випрямні тиристорні агрегати, що володіють характеристиками 35 кА і 520 В, виконані при застосуванні 24хпульсної схеми випрямлення. Такий метод забезпечує невисоку пульсацію напруги при випрямленні, дотримуючись при цьому вимог ГОСТ до параметрів якості електроенергії в мережі. Керуючі мікропроцесорні системи забезпечують високоточні вихідні параметри та гарантують найбільш економічну роботу випрямлячів. Вартість одного випрямляча складає 80 млн. RUB.

Окрім робіт на Кольській ГМК «Норільський нікель» реалізує будівельні роботи на Бистринському ГЗК, завершальний етап яких заплановано на серпень 2017 року. До 2018 року очікується вихід виробництва на заплановану проектну потужність, річний обсяг якої становить 10 мільйонів тонн руди. При цьому «Норнікель» продовжує позбавлятися збиткових нікелевих активів — на початку місяця на торги було виставлено австралійську копальню «Black Swan», вартість якої в 2007 році становила 408 млн. USD, хоча до 2008 року компанія була зосереджена на скуповуванні зарубіжних активів. на придбання понад 6 мільярдів доларів США. На той момент основною метою «Норнікеля» була географічна зміна бізнесу та прагнення зайняти лідируючу позицію на світовому нікелевому ринку. Сьогодні компанія відмовилася від раніше запланованих кроків, зосередившись на реалізації високоприбуткових проектів.

23 липня 2014
29 липня 2014