• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«РУСАЛ» виніс пропозицію щодо рефінансування кредитів

7 липня 2014
«РУСАЛ» виніс пропозицію щодо рефінансування кредитів

Наприкінці місяця компанія «РУСАЛ», найбільший світовий алюмінієвий виробник, озвучила пропозицію для власних кредиторів. У ньому компанія рекомендує більшості з них затверджувати схеми рефінансування кредитів через Лондонський Високий суд та Королівський суд Джерсі на суму 4,75 млрд. USD та 400 млн. USD. Зазначені суми є синдикованими кредитами - 4,75 млрд. USD відносяться до передекспортного фінансування, 400 млн. USD - кредит. Передекспортний кредит погашатиметься у два етапи — траншами у 2016 та 2018 роках. Щоправда, керівництво РУСАЛУ дані терміни не надто влаштовують, тож робляться спроби домогтися рефінансування та зрушити терміни назад. На початку квітня поточного коду компанія надала дані про те, що було укладено домовленості з більшою частиною банків, що надали кредити, про тимчасову зупинку виплат за ними, яка триватиме до 7 липня цього року.

Пропозиція щодо рефінансування боргу, що надійшла від РУСАЛ, була схвалена 94% кредиторів, компанія сподівається, що переговори зможуть переконати і 6%, що залишилися. Також у повідомленні РУСАЛУ згадується факт, що умови наданих банками кредитів можуть бути переглянуті, та поправки, що отримали підтримку найбільш значущих кредиторів, які надали щонайменше 75% позики, можуть затверджуватись у судовому порядку. Враховуючи вищесказане, компанія винесла згадану пропозицію для найбільших кредиторів щодо виступу в суді Джерсі та Високому Лондонському суді щодо заморозки виплат із перенесенням їх на пізні терміни. На кінець поточного місяця більшість кредиторів відповіла згодою на запропоновані компанією умови, очікуючи з 1 липня нового періоду відстрочки. Крім того, керівництво РУСАЛ запропонувало організувати зустріч кредиторів для розгляду та затвердження нової схеми для судового погашення боргу. Передбачувані терміни для розгляду заяв – 10 липня (Високий суд Лондона) та 15 липня (Королівський суд Джерсі).

Незважаючи на те, що компанія РУСАЛ має чималі активи, що знаходяться в 13 країнах, і налічує безліч заводів з виплавки алюмінію та підприємств з видобутку бокситів та випуску глинозему, у 2014 році її збитки збільшилися у 6 разів відносно 2012 року, що склало 3,2 млрд. USD. Наприкінці березня поточного року чиста заборгованість компанії становила понад 10 млрд USD.

2 липня 2014
8 липня 2014