• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

ВМЗ планує скоротити закупівлі імпортної продукції

8 липня 2014
ВМЗ планує скоротити закупівлі імпортної продукції

У 2014—2016 роках Виксунським металургійним заводом заплановано закупівлю сталевих плит НЛМК із підвищеними вимогами як до структури матеріалу, так і до хімічного складу у кількості 2 млн. тонн для виготовлення труб великого діаметру. В основному сляби призначені виготовлення унікальних типорозмірів для ринків Росії. Як повідомив президент підприємства, Володимир Маркін, розроблена схема, що починається з отримання сировини і закінчується виробництвом труб великого діаметру, досить ефективна завдяки потужностям з виготовлення широкого листа і труб. Вона чудово підходить для центрального регіону Росії та дає можливість поступового скорочення закупівель імпортної продукції, а також завдяки наскрізному контролю всіх виробничих етапів дозволяє забезпечувати необхідну високу якість.

На даний момент основним завданням виробництва є одержання сертифікації для листової продукції, що отримується з липецького слябу. У разі успішного результату підприємство отримає можливість повної відмови від зарубіжних закупівель плит з підвищеними характеристиками, що найкраще позначиться на російському бюджеті. За даними, наданими прес-службою заводу, починаючи з 2012 року підприємством було закуплено сталеві плити Новолипецького металургійного комбінату для виготовлення ТБД у кількості, що перевищує 1 млн. тонн. З такої заготовки виробляється широкий листовий прокат, а згодом — труби великого діаметру на заводі Виксун.

Також Виксунське підприємство займається випробуваннями ТБД — у березні поточного року їм було винесено підтвердження про відповідність труб із товщиною стінки 36,5 мм та діаметром 812,8 мм технічним вимогам «Газпрому» та проектним умовам будівництва станції «Російська». Випробування продукції проходили на полігоні в Челябінській області, в Копейську, при цьому труби ВМЗ зі штучно завданим дефектом виявилися здатними витримувати тиск у 400 атмосфер, що більше за передбачений робочий тиск практично в півтора рази. За словами керуючого директора ВМЗ, Сергія Філіппова, висновок про високу якість товару надає підприємству можливість брати участь у тендері щодо постачання ТБД для проекту будівництва КС «Російська». Розробки технологій виробництва труб та прокату ВМЗ зі специфікації КС «Російська» стартували влітку минулого року.

7 липня 2014
9 липня 2014