• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Виксунський металургійний завод успішно випробував нову продукцію

9 липня 2014
Виксунський металургійний завод успішно випробував нову продукцію

У червні 2014 року Виксунський завод провів успішні випробування інноваційних сталевих суцільнокатанних залізничних коліс, виготовлених з матеріалу марки «Л». В результаті випробувань продукція отримала рекомендації до застосування від Федеральної пасажирської компанії, парк якої містить близько 20 тисяч одиниць рухомого складу. Проведені випробування визначили перевагу інноваційних сталевих коліс із матеріалу марки «Л» над звичайними сталевими, виготовленими з марки «2» як за технічними, так і економічними показниками. Нова продукція має великий запас міцності, який перевищує стандартний в 1,2 рази завдяки посиленій стійкості сталі щодо несправностей поверхні катання. Кінцевий результат — збільшення безпеки під час перевезення та зниження кількості переформувань та обточень коліс протягом їхньої служби. Закономірно знижується необхідність додаткових витрат на обслуговування та ремонтні роботи, оскільки вартість життєвого циклу колісних пар знижується на 24%.

Нова продукція проходила випробування протягом 1,5 років, коли була встановлена на пасажирському поїзді «Росія». За вказаний період рухомий склад пройшов відстань понад півмільйона км, після чого колеса стали марки «Л» були вивчені фахівцями науково-дослідних організацій, які надали висновок про раціональність застосування продукції марки «Л» у загальнодержавних масштабах. На відміну від стандартних марок матеріалу, що застосовується для виготовлення вагонних коліс для пасажирських вагонів, у сталі «Л» міститься менше вуглецю, але більше ванадію, ніобію, марганцю та кременю. За рахунок цього і враховуючи підвищену в'язкість колеса мають підвищену міцність. Що не завадить фахівцям підприємства здійснювати спостереження за технічним станом виробів протягом усього їх експлуатації. Такий моніторинг дозволить отримати та оцінити інформацію, яка сприятиме подальшим удосконаленням технічних та споживчих властивостей продукції.

Володимир Маркін, який є президентом ОМК, говорить про те, що металургійною компанією проводяться постійні дослідження з метою вдосконалення власної продукції, яка має відповідати найвищим вимогам споживачів. Використання нових суцільнокатанних коліс, виготовлених із сталі марки «Л», дасть можливість збільшення як ефективності, так і безпеки перевезень.

8 липня 2014
14 липня 2014