• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Група "Поліметал" розширюється; китайська «Huili Group» зацікавлена у бурятських активах

17 вересня 2014
Група "Поліметал" розширюється; китайська «Huili Group» зацікавлена у бурятських активах

Представники Групи "Поліметал" надали відомості щодо придбання в рамках проведеної реорганізації спільного підприємства "Урал-Поліметал" на Північно-Калугінському родовищі. Відповідно до умов реорганізації, підприємство «Урал-Поліметал» припинило свою роботу, при цьому зобов'язання та активи СП розподілилися між акціонерами. Група «Поліметал» отримала з користування 100% частину акцій у компанії, що розпоряджається Північно-Калугінським родовищем, взявши при цьому на себе зобов'язання щодо заборгованостей обсягом 20 млн. USD. До реалізації зазначеної угоди «Поліметал» був володарем 49,99% у СП, у фінансовій сфері групі належав нульовий актив, який є таким після торішнього списання, необхідного з урахуванням зниження вартості металів.

За словами генерального директора Групи, Віталія Несіса, "Поліметал" продовжує вносити інвестиції в активи, здатні виступити в ролі додаткових джерел сировини для працюючих підприємств. Північно-Калугінське родовище, відкрите в 1950 році, розташоване в Свердловській області РФ, з 2011 року на ньому проводилися геологічні та розвідувальні роботи з боку спільного підприємства. В рамках цих робіт було вироблено 43 свердловини, при дослідженні яких виявлено чітке оконтурювання рудних тіл та визначено їх потужність, що становить у середньому від 6 до 12 м. Активи родовища становлять 18,9 тисячі тонн міді, 18,1 тисячі тонн цинку, 1, 98 тонн золота, 29,9 тонн срібла.

Днями Костянтин Ботоєв, який є проектним керуючим у галузі мінерально-сировинного комплексу Фонду регіонального розвитку Республіки Бурятія, зустрівся з представниками компанії Huili Group, КНР, які бажають ознайомитися з мінерально-сировинною базою регіону. Зокрема, представники компанії виявили особливий інтерес до видобутку міді, цинку та розсипного та рудного золота на родовищах Бурятії. За словами глави китайської компанії, Республіка Бурятія здатна надати дуже цікаві умови для інвесторів, враховуючи й прекрасно опрацьовану законодавчу базу. У процесі обговорень сторонами було розглянуто перспективи спільного співробітництва китайської компанії з Фондом та місцевими представниками, які ведуть діяльність у галузі мінерально-сировинного комплексу та можливості створення спільної організації, орієнтованої на видобуток корисних ресурсів.

16 вересня 2014
22 вересня 2014