• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

«РУСАЛ» не відкидає можливості спільної роботи з КНР.

16 вересня 2014
«РУСАЛ» не відкидає можливості спільної роботи з КНР.

Згідно з представленою директором «РУСАЛА», Романом Андрюшиним, презентацією, поточного року імпорт продукції, що містить алюміній, до РФ та країн СНД може перекрити показник у 700 тисяч тонн і не зупиниться доти, доки держава та активні учасники ринку поряд з «РУСАЛОМ» не займуться розвитком проекту з імортозаміщення на ринках країни. На сьогоднішній день річні обсяги продукції, що містить алюміній, в РФ і СНД становить близько 1,9 млн. тонн з передбачуваним зростанням до рівня 2,4 млн. тонн до 2020 року. Здебільшого введення продукції йде з боку КНР, Східної Європи, Німеччини та Італії. На думку Р. Андрюшина для того, щоб стимулювати зростання використання алюмінієвої продукції в країні, необхідне введення комплексних заходів, що враховують три основні напрямки.

Потрібно посилити дії щодо розширення використання алюмінію, для чого необхідна розробка нових сплавів та технічних характеристик продукції для впровадження їх на світовий ринок. Далі, слід посилити розвиток імпортозаміщення, враховуючи, що Росія спроможна виробляти більшу частину товару, що нині ввозиться — для цього є і необхідні виробничі потужності, і людський фактор, на даний момент навантажені не повною мірою. Ще одним аспектом діяльності є найбільш повне заміщення алюмінієм інших матеріалів, що використовуються в різних промислових галузях, якщо він більш переважний в економічному або технічному плані.

Водночас на сьогоднішній день керівництво «РУСАЛА» не виключає можливості організації спільного проекту з китайською корпорацією «Chalco» у Східному Сибіру, заснованого на багатстві тамтешніх родовищ, що враховує близькість китайського кордону та гідроенергетичний потенціал регіону. Оскільки запаси сьогоднішнього ринку алюмінію є цілком достатніми, цей проект навряд чи буде реалізований у найближчому майбутньому, але цілком реальний у середньостроковій перспективі, оглядаючись на передбачений аналітиками дефіцит та необхідність його поповнення.

Через нестабільне становище на світовому алюмінієвому ринку, у березні поточного року «РУСАЛ» відклав реалізацію проекту Тайшетського алюмінієвого підприємства, що до спільної роботи з китайськими підприємцями, то ще у 2012 році з боку «РУСАЛУ» надходили пропозиції китайським інвесторам щодо вкладень у Східносибірські. проекти.

15 вересня 2014
17 вересня 2014