• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Експортне мито на вольфрамову продукцію відкладено

1 жовтня 2017
Експортне мито на вольфрамову продукцію відкладено

На вересень цього року в Росії було заплановано відновлення експортного мита на вольфрам . Під дію мит потрапляла вольфрамова руда з концентратами. Розмір податку передбачався у розмірі 10%. Однак, це рішення було відкладено до закінчення 2017 року. Уряд Росії заявив про це у постанові. Обнулення ставки сталося через помітне зменшення світових цін. Далося взнаки і зниження виробничих обсягів вольфраму на підприємствах країни. З урахуванням усіх факторів нульова ставка діятиме до кінця року, тобто до 31.12.2017 включно. Галузеві профспілки разом із гірниками вимагали обнулення експортного податку на вольфрамову сировину. Видобувачі вважають, що умови ринку не сприяють призначенню мита. Таке рішення може негативно вплинути на вітчизняні підприємства. Результатом стане вимушена зупинка виробництва.

Представники влади добре розуміють всю складність ситуації, що утворилася на вольфрамовому ринку. Виробникам вольфраму необхідна державна допомога та підтримка. В іншому випадку можлива повна втрата галузі. За прикладами не треба далеко ходити. Робота Лермонтовського гірничо-збагачувального комбінату у Примор'ї зупинилася на рік. Лише нещодавно підприємство почало функціонувати. При цьому акціонерами гірничорудної компанії АІР можливі негативні наслідки прораховувалися в червні.

Спочатку експортне мито на сировину було введено в РФ у 2013 році. Минулого року відбулося тимчасове скасування податку. Цьому сприяло прохання виробників. Вони змогли довести згубність цього заходу для галузі загалом. Податок є прямою шкодою для підприємств, що виробляють концентрат. Внаслідок його дії зниження вироблення продукції досягло 50%.

25 вересня 2017
3 жовтня 2017