• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Гайський ГЗК змонтував новий ваговий комплекс

8 лютого 2018
Гайський ГЗК змонтував новий ваговий комплекс

Новий електронний ваговий комплекс було створено на Гайському ГЗК. Підприємство є частиною УДМК. Сам комплекс знаходиться на території, що належить до складу. У ньому зберігаються мідний та цинкований концентрат. Використовується цей концентрат збагачувальною фабрикою. У новому комплексі зважуватиметься готова товарна продукція. Потім вона транспортується до місць призначення.

Головною фішкою комплексу є можливість зважувати у двох режимах. Це статичний та динамічний. Також він здатний поосно зважувати вантажівку з причепом. Максимальна вага, яку здатна визначити вона, — 100 тонн. За часом весь процес займає трохи більше кількох хвилин. Управління комплексом автоматичне. Контролює роботу оператор, який і є ваговиком. Він розташований у невеликій будівлі. Воно змонтоване окремо і знаходиться поряд із платформою для зважування.

Оператор використовує спеціальну комп'ютерну програму. За її допомогою можна визначити автомобільну марку. На кожному автомобілі встановлено програму. Це радіомітка, що дозволяє автоматично зчитувати інформацію. За її допомогою можна визначати вагу транспортного засобу без вантажу. Також яка його вага вже з вантажем. Вона здатна розрахувати "нетто" продукції. Потім отримані дані програма автоматично вносить у картку. Усі відомості фіксуються, а оператор видає проїзному водієві.

Найближчим часом планується оснастити комплекс. Так будуть встановлені відеокамери, і все, що відбувається, записуватиметься. Зараз на Гайському ГЗК функціонують три вагові комплекси. Вони керуються електронно-цифровим режимом. Витрати для будівництва нового комплексу становили понад 6 млн. рублів.

4 лютого 2018
14 лютого 2018