• +38 (056) 790-91-90
    +38 (056) 790-91-90
  • +49 (30) 217-888-05

Завод, що займається переробкою вольфраму, з'явиться у Примор'ї

14 лютого 2018
Завод, що займається переробкою вольфраму, з'явиться у Примор'ї

У Примор'ї заплановано будівництво нового підприємства. Це буде завод, який перероблятиме вольфрам. Також буде гірничо-збагачувальне підприємство. Подібний проект є результатом угоди крайової адміністрації та компанії «Вольфрам». Також згідно з цією угодою стабілізується робота Лермонтовського ГЗК. Це найважливіше підприємство у селищі Світлогір'я.

Реалізуватиметься проект у кілька етапів. Усього передбачається створення гірничо-збагачувального комплексу. Він складатиметься з кількох виробництв. Гірничо-збагачувальне підприємство буде збудовано на базі родовища. Воно розташоване у Червоноармійському районі. Також проводитимуться геологорозвідувальні роботи та буде збудовано ще один завод. Він займатиметься випуском феровольфраму.

Все задумане планується втілити в життя протягом 7 років (до 2015 року). Зачеплять території Пожарського, Червоноармійського районів і т. д. Завдяки угоді з'явилася можливість про створення лінії електропередачі. Вона необхідна задоволення виробничих потреб. У районі родовища її вкрай не вистачає.

Також можливо буде створено автошлях. Вона проходитиме між селищем Млинове та виробничою ділянкою родовища. Крім того, інвестор хоче створити ще підприємство, яке перероблятиме вольфрамовий концентрат. Йдеться про концентрат, випущений на території району Примор'я.

Розмір інвестування приблизно становитиме мінімум 1,5 млрд. рублів. Місцевим мешканцям нададуть багато робочих місць. Їхня кількість дорівнюватиме приблизно 500. У свою чергу, адміністрація також братиме участь у реалізації проекту. З її боку буде надано допомогу інвестору. Він отримає ділянки надр, що відрізняються місцевим значенням.

8 лютого 2018
15 лютого 2018